MISIJA

MISIJA

Kreiranje i provedba mjera za razvoj poduzetništva s ciljem podizanja konkurentnosti gospodarstva Istarske županije.

VIZIJA

VIZIJA

IDA je dinamična, fleksibilna, inovativna razvojna agencija orijentirana na razvoj Istarske županije kao gospodarski konkurentne regije visokog životnog standarda.

O NAMA

Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o. osnovana je 14.12.1999. godine kao prva regionalna razvojna agencija u Republici Hrvatskoj te kao ključno operativno tijelo za provedbu razvojnih programa Istarske županije. Osnivači IDA-e su Istarska županija i svih 10 istarskih gradova: BujeBuzet, LabinNovigrad, PazinPoreč, PulaRovinj, Umag i Vodnjan.

Rezimirajući dosadašnje projektne uspjehe, IDA je od svog osnivanja provela 53 EU projekta ukupne vrijednosti preko 73 milijuna eura, od čega je za IDA-u odobreno 8 milijuna eura. Trenutno je 5 aktualnih projekata u provedbi, ukupne vrijednosti 15 milijuna eura, a najveći je projekt izgradnje Poduzetničkog centra Coworking Pula čija je ukupna vrijednost 3,6 milijuna eura. Projekti se provode u sklopu programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska, Erasmus te putem financiranja iz ESI fondova.  

Razvojne aktivnosti IDA-e razvijale su se gradualno kroz godine sukladno potrebama poduzetnika na terenu te su danas usmjerene na:

Brošura Istarske razvojne agencije 2019.

Brošura Coworking centar Pula

20 godina Istarske razvojne agencije

COWORKING CENTAR PULA (IT)

COWORKING CENTAR PULA (ENG)

GLAVNE DOMENE DJELOVANJA

PODUZETNIŠTVO

PODUZETNIŠTVO

Kreiranje i provedba mjera za razvoj poduzetništva s ciljem podizanja konkurentnosti gospodarstva Istarske županije.

EU PROJEKTI

EU PROJEKTI

EU projekti glavni su izvor financiranja razvojnih programa Istarske razvojne agencije u različitim područjima što je čini samoodrživom agencijom.

EDUKACIJE

EDUKACIJE

Počevši od 2002. godine IDA se sustavno bavi razvojem ljudskih resursa u privatnom i javnom sektoru putem provedbe raznih obrazovnih programa i projekata.

STRATEŠKO PLANIRANJE

STRATEŠKO PLANIRANJE

Pametno strateško planiranje je temelj održivog društveno-gospodarskog razvoja Istarske županije te poluga bržeg rasta i razvoja.

ISTRAŽIVANJE, INOVACIJE I RAZVOJ

ISTRAŽIVANJE, INOVACIJE I RAZVOJ

U strateškoj i financijskoj perspektivi Europske unije do 2020. godine, istraživanje, razvoj i inovacije predstavljaju jedan od glavnih prioriteta u cilju postizanja pametnog, održivog i uključivog rasta.

OSTALE INFORMACIJE