Aktualni EU projekti

Coworking Pula

U tijeku je provedba projekta izgradnje i uspostave COWORKING centra u Puli, kao jednog od strateških projekata Strategije razvoja urbanog područja Pula koji će se financirati putem ITU mehanizma ukupne vrijednosti 27 milijuna kuna od čega je 67% sufinancirano bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, 25% iz proračuna Grada Pule dok je preostalih 8% sufinancirano od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Trebaš prostor za početak poslovanja? Javi nam se!

PODUZETNIČKA INFRASTRUKTURA

Glavni cilj aktivnosti podrške, koje je IDA pokrenula u vidu uspostave mreže poslovne infrastrukture u Istarskoj županiji, je osnažiti poduzetničko okruženje te potaknuti samozapošljavanje i rast i razvoj mladih inovativnih poduzetnika, a posebice onih koji ulažu u razvoj novih tehnologija. Trenutno su na području Istarske županije dostupni prostori u Labinu, Puli, Poreču, Rovinju, Vodnjanu, Pazinu, Buzetu te Općini Barban, a u tijeku je i izgradnja Coworking centra Pula.

Strateško planiranje

IQ - Istarska kvaliteta

Koncept zemlje ili regije podrijetla dobiva sve više na važnosti na međunarodnom tržištu. Proces brendiranja proizvoda, usluge i destinacija pomaže im da se izdvoje iz konkurentnog okruženja, redefiniraju svoju vrijednost, dobiju zasluženu pozornost te uspostave novi odnos i emotivno iskustvo s potrošačima, korisnicima i tržištem općenito, koje će im osigurati trajnu prisutnost i snagu.

Novosti

Ida u brojkama

Ukupna vrijednost provedenih 55 EU projekata

Kreditiranje i jamstva za 1900 poduzetničkih projekata

Ukupan broj poduzetničkih zona

Inkubiranih poduzetnika u poduzetničkim inkubatorima

Educiranih polaznika iz privatnog i javnog sektora

Izdvojeno

MJERE POTPORE PODUZETNIŠTVU

Istarska županija i jedinice lokalne samouprave u Istarskoj županiji na godišnjoj razini u javnim proračunima osiguravaju sredstva za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti u funkciji razvoja poduzetništva i jačanja poduzetničke klime.

Edukacije IDA-e dostupne na YouTube kanalu

Svi zainteresirani korisnici mogu pogledati on line edukacije Istarske razvojne agencije za male i srednje poduzetnike i obrtnike na YouTube kanalu IDA-e. Videozapisi na poveznici...

Mreža inkubatora Istarske županije

IDA je uspostavila mrežu poduzetničkih inkubatora i coworking prostora u Istarskoj županiji, kako bi osnažila poduzetničko okruženje te potaknula samozapošljavanje i rast i razvoj inovativnih poduzetnika i slobodnih profesionalaca.

Sastavnice