Aktualno

MJERE ZA PODUZETNIKE POGOĐENE COVID – 19

Istarska razvojna agencija donosi pregled svih mjera namijenjenih poduzetnicima pogođenima COVID – 19 od strane Europske unije, Republike Hrvatske, Istarske županije i svih gradova u Istarskoj županiji.

Aktualni EU projekti

Coworking Pula

U tijeku je provedba projekta izgradnje i uspostave COWORKING centra u Puli, kao jednog od strateških projekata Strategije razvoja urbanog područja Pula koji će se financirati putem ITU mehanizma ukupne vrijednosti 23 milijuna kuna od čega je 80% sufinancirano bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj dok će preostalih 20% sufinancirati Grad Pula.

AKTUALNO

20 godina IDA-e

Istarska razvojna agencija u prosincu 2019. godine proslavila je punih 20 godina djelovanja. Navedeni se jubilej u razdoblju od 10. do 12. prosinca 2019. g. obilježilo višednevnim raznovrsnim programom s fokusom usmjerenim prije svega na poduzetnike i obrtnike te je obuhvatio zanimljive panel diskusije, veliko finale start-up akademije te isto tako predstavljanje aktivnosti u području istraživanja i razvoja, kao i popularizacije znanosti među najmlađim naraštajima.

Strateško planiranje

IQ - Istarska kvaliteta

Koncept zemlje ili regije podrijetla dobiva sve više na važnosti na međunarodnom tržištu. Proces brendiranja proizvoda, usluge i destinacija pomaže im da se izdvoje iz konkurentnog okruženja, redefiniraju svoju vrijednost, dobiju zasluženu pozornost te uspostave novi odnos i emotivno iskustvo s potrošačima, korisnicima i tržištem općenito, koje će im osigurati trajnu prisutnost i snagu.

Ida u brojkama

Ukupna vrijednost provedenih 50 EU projekata

Kreditiranje i jamstva za 1100 poduzetničkih projekata

Ukupan broj poduzetničkih zona

Inkubiranih poduzetnika u poduzetničkim inkubatorima

Educiranih polaznika iz privatnog i javnog sektora

Novosti

Izdvojeno

MJERE POTPORE PODUZETNIŠTVU U ISTRI

Istarska županija i jedinice lokalne samouprave u Istarskoj županiji na godišnjoj razini u javnim proračunima osiguravaju sredstva za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti u funkciji razvoja poduzetništva i jačanja poduzetničke klime.

Istarska županija u vrhu gospodarske snage županija

Prema indeksu gospodarske snage županija, nedavno objavljenom od strane Hrvatske gospodarske komore prema ustaljenoj godišnjoj praksi za 2018. godinu, Istarska županija potvrdila je visoko drugo mjesto na ljestvici najuspješnijih u Republici Hrvatskoj....

Mreža inkubatora Istarske županije

IDA je uspostavila mrežu poduzetničkih inkubatora i coworking prostora u Istarskoj županiji, kako bi osnažila poduzetničko okruženje te potaknula samozapošljavanje i rast i razvoj inovativnih poduzetnika i slobodnih profesionalaca.

Sastavnice