Aktualni EU projekti

Coworking Pula

U tijeku je aktivna priprema Projekta izgradnje i uspostave COWORKING centra u Puli, kao jednog od strateških projekata Strategije razvoja urbanog područja Pula koji će se financirati putem ITU mehanizma, planirane vrijednosti 16 milijuna kuna.

Strateško planiranje

IQ - Istarska kvaliteta

Koncept zemlje ili regije podrijetla dobiva sve više na važnosti na međunarodnom tržištu. Proces brendiranja proizvoda, usluge i destinacija pomaže im da se izdvoje iz konkurentnog okruženja, redefiniraju svoju vrijednost, dobiju zasluženu pozornost te uspostave novi odnos i emotivno iskustvo s potrošačima, korisnicima i tržištem općenito, koje će im osigurati trajnu prisutnost i snagu.

Aktualni EU projekti

HQ_ISTRIA

Cilj je razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja za male i srednje poduzetnike. Projektom će se osigurati učinkovita pomoć s ciljem učvršćivanja položaja MSP-ova na tržištu, kako bi se smanjila asimetrija informacija među malim i srednjim poduzetnicima.

Provedena kreditna linija

„PODUZETNIK – ISTARSKA ŽUPANIJA 2019“

Istarska županija i Istarska razvojna agencija sklopile su sporazum o provedbi nove kreditne linije za istarske male i srednje poduzetnike, obrtnike i zadruge ukupnog kreditnog potencijala 60 milijuna kuna.

Ida u brojkama

Ukupna vrijednost provedenih 50 EU projekata

Kreditiranje i jamstva za 1100 poduzetničkih projekata

Ukupan broj poduzetničkih zona

Inkubiranih poduzetnika u poduzetničkim inkubatorima

Educiranih polaznika iz privatnog i javnog sektora

Novosti

Izdvojeno

MJERE POTPORE PODUZETNIŠTVU U ISTRI

Istarska županija i jedinice lokalne samouprave u Istarskoj županiji na godišnjoj razini u javnim proračunima osiguravaju sredstva za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti u funkciji razvoja poduzetništva i jačanja poduzetničke klime.

Istarska županija u vrhu gospodarske snage županija

Prema indeksu gospodarske snage županija, nedavno objavljenom od strane Hrvatske gospodarske komore prema ustaljenoj godišnjoj praksi za 2018. godinu, Istarska županija potvrdila je visoko drugo mjesto na ljestvici najuspješnijih u Republici Hrvatskoj....

Mreža inkubatora Istarske županije

IDA je uspostavila mrežu poduzetničkih inkubatora i coworking prostora u Istarskoj županiji, kako bi osnažila poduzetničko okruženje te potaknula samozapošljavanje i rast i razvoj inovativnih poduzetnika i slobodnih profesionalaca.

Sastavnice