Održana on line radionica na temu 'Osnove poduzetništva i zakonodavni okvir'

Održana on line radionica na temu 'Osnove poduzetništva i zakonodavni okvir'

Danas, 24. studenog 2020. godine je u organizaciji Istarske razvojne agencije u sklopu projekta UP SMART održana on line radionica na temu 'Osnove poduzetništva i zakonodavni okvir', koju su pratili brojni poduzetnici i obrtnici s područja Istarske županije ali i ostatka Hrvatske. Radionicu je vodio Igor Schneider, stručnjak s višegodišnjim iskustvom u području knjigovodstva i poslovnih usluga.

Poduzetnici su sudjelovanjem na on line radionici dobili više informacija oko predrasuda i mitova u poduzetništvu, zatim što je potrebno za pokretanje poslovne ideje, kako izgleda poduzetnički pothvat, najčešće pogreške poduzetnika početnika, pravni oblici poslovanja, zakonski okviri poslovanja, koraci poslovnog plana i ostalo. 

Koji su osnovni pojmovi u poduzetništvu, kako otvoriti svoje poduzeće, koji oblik društva izabrati te koji se zakonodavni propisi moraju poštovati saznajte gledanjem videozapisa na Facebook stranici Istarske razvojne agencije (poveznica) i YouTube kanalu Istarske razvojne agencije (poveznica).

 

_____________________________________________________________________________________

Više o projektu:

Projekt UP SMART, ukupne vrijednosti 750.000,00 kuna sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj te za cilj ima pružanje usluga informiranja za mala i srednja poduzeća u Istarskoj županiji u različitim fazama njihovog razvoja s posebnim fokusom na poduzeća koji posluju manje od 36 mjeseci. Osim usluge informiranja, projekt također uključuje provedbu 27 besplatnih radionica i događanja za poduzetnike u svrhu učvršćivanja položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja.