ODRŽAN WEBINAR "OTKRIJMO ISTRU BICIKLOM"

ODRŽAN WEBINAR "OTKRIJMO ISTRU BICIKLOM"

Danas je, u organizaciji Istarske razvojne agencije i Istarske razvojne turističke agencije održan webinar pod naslovom Otkrijmo Istru biciklom kojeg je popratilo 60ak zainteresiranih sudionika. Uz djelatnike IDA-e, svoja izlaganja još su održali i predstavnici IRTA-e, TZ-a Grada Buje, Istarske županije, Maistre te predstavnici Udruge „Pokret odmora“.

Nakon uvodnog dijela, simbolično na Svjetski dan zaštite okoliša, djelatnici IDA-e, Andi Kalčić i Claudia Pučić, predstavili su projekt ICARUS koji je u provedbi od siječnja prošle godine, a čiji je glavni cilj povezati više oblika prijevoza te promocija eko inovativnih načina prijevoza i multimodalnosti. Specijalist destinacijskih proizvoda tvrtke Maistra d.d., Bernard Musulin i voditelj Bike & outdoor odjela IRTA-e, Martin Čotar, predstavili su Istru kao biciklističku destinaciju odnosno dostupne biciklističke staze Istre, a osvrnuli su se i na temu sigurnosti biciklista dok je direktor TZ-a Grada Buje, Valter Bassanese,  predstavio bike destinacije sjeverozapadnog dijela poluotoka.

Poznatu istarsku biciklističku rutu „Parenzanu“ predstavio je Davor Dobrila iz Istarske županije, a Ana Rumiha predstavila je Udrugu "Pokret odmora" te „Dausijadu“ - koncept različitih sportskih događaja (MTB utrke,  trail trčanje, duatlon) koji započinju i završavaju u zaseoku Dausi kod Cerovlja.

U sklopu webinara, a nakon predavanja, održan je i kviz u kojem su sudjelovali prethodno prijavljeni sudionici koji su se natjecali za glavnu nagradu - BICIKL. Ime pobjednika koji je skupio najviše bodova bit će objavljeno u ponedjeljak kada će se objaviti i službeno uručivanje nagrade u prostorijama Istarske razvojne agencije.