U IDA-i održan prijem za visoku delegaciju Unsko-sanskog kantona

U IDA-i održan prijem za visoku delegaciju Unsko-sanskog kantona

U četvrtak, 6. veljače 2020 godine upriličen je u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli prijem za visoku delegaciju Unsko-sanskog kantona iz Bosne i Hercegovine, predvođenu premijerom Mustafom Ružnićem, s tamošnjim ministrom gospodarstva Nijazom Kadirićem te ministrom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Adnanom Alagićem.

Gostima je uvodno dobrodošlicu izrazio direktor Istarske razvojne agencije, dr.sc. Boris Sabatti, te predstavio konkretne mjere koje Istarska razvojna agencija  provodi u funkciji razvoja malog i srednjeg poduzetništva u Istarskoj županiji, kao i najznačajnije projekte agencije financirane uz pomoć EU fondova.  Isto tako je govora bilo i o strateškim usmjerenjima Istarske županije, kao i o provedbi programa IQ- Istrian Quality – Istarska kvaliteta.

Premijer Ružinić istaknuo je želju za suradnjom i povezivanjem u smislu  budućih razvojnih projekata,  s naglaskom na one koji se financiraju iz EU fondova, obzirom na bogato iskustvo Istarske razvojne agencije te Istarske županije općenito u navedenom segmentu. Sabatti je istaknuo spremnost na suradnju u razvojnim projektima i ostalim inicijativama, kao i u razmjeni znanja i iskustva između dvije jedinice lokalne samouprave.