IDA NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA MOSES

IDA NA ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA MOSES

U srijedu, 18. rujna 2019. godine održana je završna konferencija MOSES projekta čiji je cilj bio ojačati dostupnost i mobilnost putnika između između Italije i Hrvatske kroz razvoj prekograničnih, održivih i integriranih transportnih usluga u koji je bila uključena i Istarska županija.

Jedan od rezultata projekta bila je i usluga pomorskog prijevoza putnika između Trsta i Malog Lošinja koja je u ljetnim mjesecima proširila postojeću vezu između Trsta, Poreča, Rovinja i Pule. Više o projektu možete pročitati ovdje.

Kako je Istarska razvojna agencija jedan od partnera na projektu ICARUS, koji je također sufinanciran sredstvima EU iz programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska i u provedbi je od početka ove godine, vrlo je važno razmijeniti iskustva sa svim interesnim skupinama obzirom da su aktivnosti navedenih projekata usmjerene na mobilnost putnika, ali i na intermodalnost odnosno dolazak od jednog mjesta do drugog kombinacijom više oblika prijevoza što postaje sve popularnije zbog promocije održive mobilnosti i promocije „zelenih“ načina transporta.