IDA NA POSLOVNOM SUSRETU  „SMART CITIES & URBAN TECHNOLOGIES“

IDA NA POSLOVNOM SUSRETU „SMART CITIES & URBAN TECHNOLOGIES“

Dana 9. svibnja 2019. godine, u Zagrebačkom inovacijskom centru  održan je poslovni susret na temu pametnih gradskih rješenja i urbane tehnologije čiji je cilj razmjena iskustava i znanja te povezivanje hrvatskih i austrijskih tvrtki, gradova i institucija. Razlozi sudjelovanja Istarske razvojne agencije proizlaze iz aktivnosti raznih projekata koje provodi i priprema za buduće razdoblje.

Kako istarski gradovi pod koordinacijom IDA-e izrađuju SECAP (revizija akcijskih planova energetski održivog razvoja izrađuje se u sklopu projekta Empowering, a Strategije i planovi prilagodbe klimatskim promjenama za Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pulu i Rovinj izrađuju se u sklopu provedbe projekta Life SEC Adapt), prilikom posjete razmijenila su se iskustva s predstavnicima Grada Zagreba koji su predstavili Akcijski plan za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena za područje Zagreba.

U sklopu konferencije svoja poslovanja predstavile su austrijske tvrtke A&C Automationssysteme & Consulting GmbH, ACECON E.U., ACTES Consultants Technology & Engineering Services GmbH, BLUESAVE Consulting Gmbh, DOCLX City Card Solutions GmbH, GUEP Software Gmbh, KEBA AG, Kapsch TrafficCom AG te inovativna hrvatska poduzeća SightRun, Byte Lab, MyRent te ZEBRA Cross, nakon čega su održani poslovni susreti, a IDA je tijekom umrežavanja razmijenila iskustva sa sudionicima u domeni rada poduzetničkih potpornih institucija među kojima je i projekt Coworking Pula čijom će se realizacijom na urbanom području pridonijeti razvoju poduzetništva.