Održan kick-off meeting projekta TRANSPONEXT

Održan kick-off meeting projekta TRANSPONEXT

Dana 23. travnja 2024. godine održan je u Rijeci Kick-off meeting projekta "TRANSPONEXT - Next generation in the transport of goods" u sklopu Programa Interreg Italija-Hrvatska. Na sastanku je voditeljica projekta iz organizacije Klaster intermodalnog prijevoza predstavila radne pakete (WP1, WP2 i WP3) te zaduženja svakog partnera projekta, a na sastanku je bio prisutan i predstavnik JS-a.

Projekt TRANSPONEXT ima za cilj poduprijeti održivi rast prekograničnog intermodalnog prometa i multimodalne veze koje generiraju pomorski čvorovi u programskom području kroz modernizaciju ICT alata i implementaciju inovativnih i originalnih rješenja u cilju poticanja kvalitete, sigurnosti, učinkovitosti i ekološke održivosti prometnih usluga.

Projekt TRANSPONEXT fokusiran je na tri glavna skupa mjera za postizanje svojih ciljeva (1) pripremne radnje i strateški okvir (2) implementacije novih rješenja (3) razvoj i izvođenje programa prekogranične obuke..

IDA će tijekom provedbe projekta nastaviti komunikaciju s interesnim skupinama prepoznatim u sklopu provedbe TRANSPONEXT projekta kako bi se poticao razvoj multimodalnosti i gospodarskih aktivnosti. Aktivnosti IDA-e biti će usmjerene na održivi teretni promet u programskom području te potenciranje multimodalnosti u sektoru prometa i logistike, te izrade zelenog akcijskog plana. Sudjelovati će u pružanju potrebnih informacija za modernizaciju TRANSPOGOOD platforme, biti aktivna u organizaciji treninga, izvješćivanja i medijskih, promotivnih aktivnosti.

Provedba projekta TRANSPONEXT započela je 1. ožujka 2024. godine, a predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci. Ukupan budžet projekta je 2.706.230,71 EUR, od čega je budžet IDA-e 289.584,45 EUR.