COWORKING CENTAR PREDSTAVLJEN STUDENTIMA FAKULTETA EKONOMIJE I TURIZMA „DR. MIJO MIRKOVIĆ“

COWORKING CENTAR PREDSTAVLJEN STUDENTIMA FAKULTETA EKONOMIJE I TURIZMA „DR. MIJO MIRKOVIĆ“

Dana 23. siječnja 2024. godine studenti svih smjerova studijskog prijediplomskog programa Poslovne ekonomije pri Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ posjetili su Coworking centar Pula. Posjet se održao u sklopu terenske nastave na kojoj je sudjelovalo više od 30 studenata u pratnji Sare Mage, asistentice na Katedri za Marketing. Ovim posjetom studenti su se pobliže upoznali sa coworkingom kao sve popularnijim konceptom rada te mogućnostima koje ovaj centar nudi, a to je konferencijska dvorana kapaciteta do 120 stolica, moderna video i audio oprema, besplatan Wi-Fi, čajna kuhinja, šank i garderoba te terasa, zatim uredske prostore koji su smješteni na drugom katu koji imaju radne jedinice od 2 do 6 radnih mjesta, te 44 radne jedinice (flydesk) koje se nalaze u prizemlju te na prvom katu zgrade. Uz flydesk kao i uz najam ureda poduzetnik ima pravo na korištenje besplatnog Wi-Fi -ja, pretinca za pohranu stvari, čajne kuhinje, play & relax zone (pikado, stolni nogomet i play station 5) te otvorene galerije za sastanke.
Coworking centar Pula nudi i salu za sastanke (nalazi se na drugom katu) za potrebe održavanja poslovnih sastanka za maksimalno 10 osoba koji je opremljen audio i video opremom za potrebe prezentacija, video konferencija i slično.

 
Studentima su se predstavili i troje poduzetnika koji su smješteni u uredima u Coworking centru, a to su Iva Tominović Matas (vlasnica poduzeća Green Hypnotic d.o.o.), poduzetnik Miško Macolić Tomičić (vlasnik poduzeća Markething d.o.o.) te Gianni Tromba (vlasnik poduzeća Side hustle media te zaposlenik poduzeća Markething d.o.o.). Navedeni poduzetnici predstavili su svoje djelatnosti, radne uvjete te motivaciju za ulazak u Centar kao i benefite koji im jedan ovakav Centar nudi. Sve poduzetničke priče ukazale su studentima na važnost cjeloživotnog obrazovanja, važnostima stručne prakse te općenito poslužile kao odlična praktična podloga i inspiracija svim studentima, a posebice onima koji će se odvažiti na poduzetništvo. 
 
Studenti su u sklopu posjeta održali i nastavu koju bi inače imali u dvoranama te su izlagali svoje studentske projekte. Studente se posebno dojmila i play&relax zona koju su koristili u pauzama kako bi se te se međusobno zabavili i družili. Kraj posjete obilježen je jednim zabavno edukativnim kvizom o poznavanju coworking prostora. Pobjednica kviza - studentica koja je na najviše pitanja točno te najbrže odgovorila, Anatea Cossara sa smjera Management i poduzetništvo od Istarske razvojne agencije dobila je 5 dana besplatnog korištenja flydesk radne jedinice.
 
Osim što su studenti iskusili iz prve ruke kako je to raditi iz Coworkinga, ovim posjetom potaknuli su se na poduzetništvo, nadogradili svoja znanja te se povezali sa poduzetnicima. 

Autor fotografija: Marco Antonio Barišić