U Coworking Centru održan prvi susret digitalnih nomada u Puli ˝1st Digital nomad meet up in Pula˝

U Coworking Centru održan prvi susret digitalnih nomada u Puli ˝1st Digital nomad meet up in Pula˝

Prošle je subote, 20.01.2024. u Coworking Centru održan prvi susret digitalnih nomada u Puli, ˝1st Digital nomad meet up in Pula˝, uz finacijsku potporu Turističke zajednice Grada Pule, a u organizaciji Adis Burić - virtualne asistentice za poduzetnike u turizmu i digitalne nomade u Istri.

Susretu je prisustvovalo 15 digitalnih nomada koji su pristigli iz cijele Hrvatske, a čije su matične zemlje Njemačka, Belgija, Rumunjska, Poljska, Švicarska, Australija, Švedska, Srbija.

Na susretu je održana interaktivna radionica pod nazivom ˝HARMONY IN DIVERSITY - Understanding Croatian Work Culture˝ koju je pripremila i vodila Lana Stanić.

S obzirom da većina digitalnih nomada radi u IT industriji, digitalnim agencijama ili ima svoje tvrtke u tim i srodnim zanimanjima na radionici se razgovaralo o IT industriji u Hrvatskoj, trenutnom stanju, zapošljavanju i izazovima s kojima se industrija susreće. 

Cilj je također bio približiti im kako to izgleda raditi u IT industriji u Hrvatskoj (s obzirom da njihove kompanije nemaju tu sjedište). Fokus je najviše bio na komunikaciji, umrežavanju (networkingu), ali i work - life balance - u.

Radionica je bila interaktivna, gdje su se sudionici uključili u razgovor, dali primjere iz svojih zemalja, postavljali pitanja koja ih interesiraju i gdje smo izmijenili iskustva jer je susretu prisustvovala lijepa brojka sudionika s različitim backgroundima, iz različitih zemalja tako da jedan od ciljeva je bio i da se i oni povežu kroz radionicu, a kasnije i networking (ručak, razgled grada).

Ovaj susret je definitivno pokazatelj da Pula ima potencijala pozicionirati se na kartu poželjnih destinacija za digitalne nomade.