Predstavnici IDA-e sudjelovali na Danima regionalnoga razvoja i EU fondova

Predstavnici IDA-e sudjelovali na Danima regionalnoga razvoja i EU fondova

Dana 07. i 08. prosinca 2023. godine djelatnici Istarske razvojne agencije sudjelovali su na konferenciji: Dani regionalnoga razvoja i EU fondova, na kojem je prisustvovalo više od 800 sudionika. Konferencija u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održana je u Šibeniku. 

Program konferencije obuhvatio je brojne teme i specifična područja regionalnog razvoja, uz fokus na iskustvu korisnika EU fondova zahvaljujući kojima je unaprijeđeno gospodarstvo i kvaliteta života u svim dijelovima Hrvatske. Održani su raznovrsni paneli s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali i poduzetnicima koji su uz pomoć EU sredstava pokrenuli investicijske cikluse u svojim poduzećima i razvili nove proizvode.
Značajan dio konferencije bio je posvećen i ITU mehanizmu koji se bazira na teritorijalnom pristupu kroz direktne alokacije EU sredstava za 22 hrvatska urbana područja.

Također, predstavljena je i nova internetska stranica eufondovi.gov.hr koja na jednom mjestu objedinjuje sve informacije o EU fondovima.