Delegacija iz Danske u posjeti centru Coworking Pula

Delegacija iz Danske u posjeti centru Coworking Pula

U utorak, 31. listopada 2023. godine  Istarsku razvojnu agenciju i novootvoreni poduzetnički centar Coworking Pula posjetila je uz pratnju predstavnika grada grupa gostiju iz Danske, koji su u Puli boravili u sklopu programa „Tragovi Danske u Puli“. Navedeni je program organiziran od strane Grada Pule, Veleposlanstva Kraljevine Danske u RH, Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, Kina Valli te danskog Ministarstva za kulturu i palače i Kraljevske knjižnice Danske.

Članovi grupne posjete koju su sačinjavali Michael Kristensen, voditelj Odbora za tehnologiju i okoliš na prvom energetski samodostatnom otoku na svijetu pri Energetskoj akademiji Samsø, potom Martin Lehmann sa Sveučilišta Aalborg u Danskoj, Samanta Barić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule te Loris Mošnja iz Grada Pule izrazili su veliko zanimanje za onim što Coworking Pula ima za ponuditi poduzetnicima te su im predstavnici Istarske razvojne agencije prezentirali cjelokupni projekt, kao i ponudu prostora  s pratećim mogućnostima i cijenama iznajmljivanja.

Naglasak je prilikom posjete bio na razmjeni mišljenja, znanja te iskustva o coworking prostorima te održivim i zelenim politikama razvoja, a isto tako razmatrane su mogućnosti za projektnu suradnju u budućnosti.

Završno je zaključeno kako su otvaranjem Coworking centra grad Pula  te čitava Istarska županija dobili novo mjesto susreta poduzetnika, obrtnika, freelancera, digitalnih nomada te mjesto kreiranja boljih uvjeta za suradnju i jačanje poduzetništva te kako će glas o novom centru stići i do Danske i njihovih poduzetnika.