Iskoristite potporu za samozapošljavanje „START – UP ISTRA“

Iskoristite potporu za samozapošljavanje „START – UP ISTRA“

Imate dobru poslovnu ideju, a nezaposleni ste? Istarska županija dodjeljuje potporu za samozapošljavanje „START – UP ISTRA“.

Istarska županija objavila je Javni poziv za samozapošljavanje. U sklopu navedene mjere nezaposlenim osobama koje imaju poduzetničkog duha u proračunu Istarske županije na raspolaganju je 70.000 EUR. Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 13. studenog 2023. godine. Prijavitelj može ostvariti pravo na potporu u maksimalnom iznosu do 4.666,00 EUR.

Potpora za samozapošljavanje dodjeljuje se za pokrivanje troškova za osnivanje i pokretanje rada poslovnog subjekta. Namijenjena je svim nezaposlenim osobama s prebivalištem na području Istarske županije čiji će budući poslovni subjekt imati sjedište na području Istarske županije, bez obzira na dužinu nezaposlenosti, radni staž, zanimanje i kvalifikaciju. Istu mogu koristiti sve nezaposlene osobe koje ne trebaju biti prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, već je dovoljno da ispune Izjavu gdje svojim potpisom potvrđuju da su nezaposleni.

Detaljnije informacije i uvjeti prijave dostupni su na web stranicama Istarske županije pod rubrikom „Natječaji“.