IDA na završnoj konferenciji projekta BOND2 u Osijeku

IDA na završnoj konferenciji projekta BOND2 u Osijeku

Predstavnici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. predvođeni direktorom dr.sc. Borisom Sabattijem boravili su od 17. do 18. rujna 2023. godine u Osijeku s ciljem sudjelovanja na redovnoj i izbornoj sjednici Skupštine udruge Mreža BOND i završnoj konferenciji projekta BOND2 u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Konferenciju je uvodnim obraćanjem otvorio predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec koji je istaknuo kako su povezivanjem poduzetničkih potpornih institucija iz svih dijelova Hrvatske u Mrežu BOND i standardizacijom njihovih usluga, osigurali ujednačen pristup informacijama svim poduzetnicima. Kroz ovaj projekt im je omogućena strukturirana podrška, ali i pristup stručnim znanjima kroz mrežu mentora te međusobna komunikacija i transfer znanja putem razvijene digitalne platforme. U želji za decentralizacijom usluga Agencije, otvoreno je 20 ispostava  HAMAG-BICRO u svakoj županiji te je isti učinjen dostupnim poduzetnicima u cijelog Republici Hrvatskoj.

Projekt BOND Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, koji traje do 31. prosinca 2023. godine, financira se  iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je usmjeren na povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz razvoj učinkovitih poduzetničkih potpornih institucija koje će svojim djelovanjem stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja i povećati mogućnosti rasta i održivosti poduzeća. To se osobito odnosi na «start-up» poduzeća utemeljena na znanju, rezultatima znanstvenog istraživanja i korištenju novih tehnologija.

Uspostavljena Mreža BOND trenutno okuplja 96 poduzetničkih potpornih institucija (PPI) s područja cijele Republike Hrvatske,  pri čemu  su iz Istarske županije uz IDA-u u mrežu BOND uključeni i Poduzetnički inkubator Poreč te Razvojna agencija Srce Istre.

Istarska razvojna agencija je tijekom projekta sudjelovala u brojnim obrazovnim programima u funkciji bolje podrške za istarske poduzetnike te je isto tako sudjelovala u osiguranju mentorske podrške za 10 projekata istarskih poduzetnika, koji su mentorske usluge zahvaljujući projektu BOND dobili potpuno besplatno.

Više o mreži BOND na slijedećoj poveznici