IDA u Labinu na još jednom uspješnom izdanju međunarodne Digital Labin konferencije

IDA u Labinu na još jednom uspješnom izdanju međunarodne Digital Labin konferencije

Proteklog je vikenda Labin živio u znaku četvrtog izdanja međunarodne Digital Labin konferencije u organizaciji labinske tvrtke Lloyds digital i partnera, na kojoj su sudjelovali i predstavnici Istarske razvojne agencije.

Dvodnevna konferencija tematski posvećena budućnosti i načinu  suradnje te spajanju različitih perspektiva u dijelu IT industrije okupila je više od 800 developera, dizajnera, ali i voditelja projekata iz cijeloga svijeta koji su osim stručnih radionica održali i inspirativne govore o posljednjim tehnologijama i praksama iz IT industrije.

Radionice i predavanja održana su simultano na tri pozornice i različitim lokacijama (u prostorima Sportskog centra Franko Mileta, KUC Lamparna, Gradske knjižnice i Srednje škole Mate Blažine, a od ove su godine novost bili i masterclassovi, odnosno radionice za manji broj sudionika koje su voditi neki od najvećih stručnjaka u industriji: Jérémy Minié i Deven Caron iz kanadske tvrtke Locomotive te Ilayda Küçükosmanoğlu iz nizozemskog DEPT-a. Zastupljena su bila i važna hrvatska imena, primjerice, Josip Osrečki i Nikola Marjanović iz tvrtke Devōt te Andrija Prelec i Jure Sić iz tvrtke Supercharge Design.

Digital Labin 2023. odvijao se pod pokroviteljstvom Grada Labina, Turističke zajednice Labin Rabac i Turističke zajednice Istarske Županije te uz sudjelovanje mnoštvo volontera i medijskih pokrovitelja.