U IDA-i održan sastanak URBACT projekta C4TALENT

U IDA-i održan sastanak URBACT projekta C4TALENT

U utorak, 19. rujna 2023. godine  Istarsku razvojnu agenciju posjetili su predstavnici Grada Pule te mađarskog voditelja projekta „C4TALENT – gradovi za talente“, koji se provodi u sklopu programa URBACT, pri  čemu je Grad Pula partner u navedenom projektu.

Cilj projekta je stvaranje boljeg okruženja za poduzetnike, startup-ove i tvrtke, te privlačenje i zadržavanje talentiranih pojedinaca kako bi se smanjio učinak odljeva talentiranih pojedinaca prema drugim destinacijama. Projekt traje 2,5 godine odnosno do 31. prosinca 2025. godine pri čemu je nositelj projekta općina Nyíregyháza (Mađarska), dok su ostali partneri gradovi uz  Pulu: Rzeszów, Alytus, Alghero, Kessarani, Roeselare, Vilanova i la Geltrú i Varberg.

Urbact mreža djeluje kroz urbane lokalne grupe gdje svaki partner ima svoju lokalnu grupu zaduženu za izradu lokalnog akcijskog plana na osnovi prikupljenih inputa.

Istarska razvojna agencija je  obzirom na svoje iskustvo u domeni poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Istarske županije pozvana  da se uključi u rad navedene lokalne grupe za Grad Pulu  te je tijekom sastanka bilo riječi o aktivnostima i projektnim iskustvima IDA-e te isto tako o potencijalima za razvoj poduzetništva na području Grada Pule. Cijeli je razgovor proveden uz uključivanje stručnog koordinatora samog URBACT programa s dugogodišnjim iskustvom u povezivanju gradova te izgradnji mreže tehnološki naprednih gradova, kao i predstavnika Industrijskog parka općine Nyíregyháza.