Društveni poduzetnici iz Slovenije posjetili IDA-u

Društveni poduzetnici iz Slovenije posjetili IDA-u

U srijedu, 30. kolovoza 2023. godine petnaestak predstavnika društvenih poduzeća te razvojnih institucija iz Obalno-kraške regije u Sloveniji posjetilo je Istarsku razvojnu agenciju – IDA d.o.o.,  kako bi se pobliže upoznali s radom IDA-e s naglaskom na projekte u domeni poticanja razvoja društvenog poduzetništva te isto tako projektom COWORKING PULA.

Navedeno je studijsko putovanje organizirano u sklopu projekta sPOINT (sPOINT - Socialno POdjetniška INformacijska Točka) u suradnji sa Zavodom Središče Rotunda iz Kopra, pri čemu su sudionici uz IDA-u, posjetili isto tako Centar za inkluzivnu podršku i zapošljavanje INPROMO u Labinu, društveno poduzeće Bistro Punkt u Puli te su isto tako imali prilike čuti više o temama društvenog poduzetništva od Helge Možé, upraviteljice Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva Istarske županije.

Ispred IDA-e su projekte COWORKING PULA te SLOHRA SOCIONET predstavili Filip Šetić i Tamara Kiršić, pri čemu je naglasak stavljen na potencijale suradnje u budućim projektima na temu razvoja društvenog poduzetništva u suradnji IDA-e, Zaklade Istra, Središča Rotunda te Regionalnog razvojnog centra Koper.