Poziv na besplatnu radionicu "Kako radi servis/usluga bazirana na AI-u?" u sklopu projekta Coworking Pula

Poziv na besplatnu radionicu "Kako radi servis/usluga bazirana na AI-u?" u sklopu projekta Coworking Pula

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta „Coworking Pula“ poziva sve zainteresirane poduzetnike na besplatnu radionicu pod nazivom „Kako radi servis/usluga bazirana na AI-u?“. Radionica će se održati u četvrtak, 30. ožujka 2023. godine od 10:00 do 13:45 sati uživo u prostorijama IDA-e na adresi Mletačka 12/IV u Puli za maksimalno 15 sudionika te istovremeno online putem Zoom platforme putem sljedećeg linka

Cilj radionice je upoznati polaznike s primjenom AI-a u različitim područjima obrade teksta, glasa i slike, te pružiti znanje i vještine koje će polaznicima pomoći da primijene AI sustave u svom poslovanju.
Polaznicima će biti pojašnjeno kako se AI primjenjuje za različite zadatke obrade teksta, uključujući sažimanje i parafraziranje teksta, parsiranje informacija, generaciju teksta i stvaranje virtualnih agenata na temelju korisničkih tekstualnih baza, te analizu sentimenta ili prevođenja jezika. Također, bit će opisano kako se AI primjenjuje u prepoznavanju i obradi govora, pretvaranja govora u tekst ili prepoznavanja govora na drugim jezicima te dodatno prepoznavanju slike, poput prepoznavanja objekata, prepoznavanja lica ili prepoznavanja pokreta. Kroz praktične vježbe, polaznici  će naučiti kako primijeniti naučene koncepte i tehnike u stvarnom svijetu. Radionica vam omogućuje da iz prve ruke iskusite kako se AI koristi!

Raspored (Program) održavanja edukacije:

10:00 - 10:15 Uvod u radionicu (predstavljanje sudionika, programa i ciljeva radionice)
10:15 - 11:30 AI u obradi teksta (osnovni koncepti, demonstracija primjera i rasprava o primjeni AI-a u različitim industrijama i sektorima) 
11:30 - 11:50 Pauza
11:50 - 12:45 AI u obradi glasa (osnovni koncepti, demonstracija primjera i rasprava o primjeni AI-a u različitim industrijama i sektorima)
12:45 - 13:30 AI u obradi slike (osnovni koncepti, demonstracija primjera i rasprava o primjeni AI-a u različitim industrijama i sektorima)
13:30 - 13:45 Završni dio radionice (rezime, diskusija)

Opis edukacije: 

Radionica će pružiti polaznicima priliku da se upoznaju s najnovijim konceptima AI-a i primjenom AI sustava u različitim industrijama. Tijekom radionice, polaznici će se upoznati s osnovnim konceptima AI-a, poput strojnog učenja i dubokog učenja, te primjeni AI-a u obradi teksta, glasa i slike. Također, polaznici će imati priliku sudjelovati u praktičnim vježbama izrade komponenti AI sustava u programskom okruženju Python, kao što su konverzacijski asistenti, prepoznavanje glasa ili klasifikacija slika.

Radionica će pružiti polaznicima ugodno i interaktivno okruženje za učenje i razmjenu ideja. Interaktivne diskusije omogućit će polaznicima postavljanje pitanja i raspravu o primjeni AI-a u različitim industrijama i sektorima.

O predavaču:

Dr.sc. Benedikt Perak je docent na Odsjeku za kulturne studije, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Njegova područja istraživanja uključuju korpusnu i kognitivnu lingvistiku, znanost o podacima, digitalnu humanistiku, obradu prirodnog jezika i umjetnu inteligenciju. Voditelj je Centra za jezična istraživanja pri Filozofskom fakultetu te Laboratorija za istraživanje kulturne složenosti unutar Sveučilišnog centra za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost.

Radionica je besplatna za sve sudionike, a prijava je obavezna iz organizacijskih razloga. 

Mole se svi zainteresirani da se prijave za navedenu radionicu putem sljedeće poveznice, najkasnije do utorka, 28. ožujka, 2023. godine.

Za sve sudionike edukacije uživo osigurano je osvježenje, što je ujedno prilika za umrežavanje te razmjenu znanja i iskustva.