ODRŽANA PANEL RASPRAVA NA TEMU 'DIGITALIZACIJA POSLOVANJA I PRODAJE – KLJUČ DO USPJEHA' I BESPLATNA RADIONICA 'POTENCIJAL IOT TEHNOLOGIJE' U SKLOPU PROJEKTA COWORKING PULA

ODRŽANA PANEL RASPRAVA NA TEMU 'DIGITALIZACIJA POSLOVANJA I PRODAJE – KLJUČ DO USPJEHA' I BESPLATNA RADIONICA 'POTENCIJAL IOT TEHNOLOGIJE' U SKLOPU PROJEKTA COWORKING PULA

Jučer, dana 16. ožujka 2023. godine u organizaciji Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. i tvrtke Algebra d.o.o. za obrazovanje odraslih i usluge održana je zanimljiva panel rasprava i dvanaesta u nizu radionica, koje Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. provodi tijekom 2023. godine u sklopu projekta COWORKING Pula, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu ITU mehanizma za urbano područje Pula.
Današnju  panel raspravu na temu Digitalizacija poslovanja i prodaje – ključ do uspjeha i radionicu na temu Potencijal IoT tehnologije, popratilo je uživo i online okvirno 20-tak sudionika.

Sudionici panel rasprave: Marijo Volarević – trenutno Chief Digital Officer u JGL d.d. s dugogodišnjim iskustvo u upravljanju digitalnom transformacijom proizvoda, tvrtki i poslovnih modela diljem svijeta, Zoran Popović - viši voditelj tehničkih projekata u Valamar Rivieri, najvećoj i vodećoj turističkoj tvrtki u Hrvatskoj, Damir Medved – direktor EDIH Adrije (European Digital Innovation HUB) čiji je glavni cilj omogućavanje malim poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave ubrzanje procesa digitalizacije njihovih organizacija, Domagoj Ostović - vlasnik i direktor nagrađivane labinske tvrtke Lloyds digital koja se bavi razvojem digitalnih proizvoda - softverskih rješenja i mobilnih aplikacija te Bernard Čupić - software system architect u pulskoj tvrtci Mali Mol d.o.o. koja se bavi projektiranjem i izradom 3D aplikacija, pojasnili su sudionicima kako digitalna transformacija poslovanja i prodaje može pozitivno utjecati na smanjenje troškova, ali i omogućiti lakšu ili automatiziranu komunikaciju s klijentima.

Nakon održane panel rasprave uslijedila je praktična radionica Potencijal IoT tehnologije (predavač Marijo Volarević) koja je poduzetnicima dala uvid u mogućnosti koje IoT (Internet stvari) pruža u različitim djelatnostima/industrijama kroz praktične primjere korištenja IoT-a u zdravstvu, obrazovanju, prijevozu, maloprodaji i mnogim drugim područjima što ukazuje na ukupni potencijal IoT-a.
Kroz predstavljene praktične primjere implementacije IoT-a, poduzetnici mogu razumijevati benefite IoT-a te su u mogućnosti implementirati povezane tehnologije u vlastito poslovanje.

Navedena događanja provode se na hibridan način; uživo te istovremeno online, kako bi se omogućio pristup znanju za što veći krug zainteresiranih sudionika. Isto tako će snimka svakog pojedinog događanja biti dostupna na Facebook i Youtube kanalu Istarske razvojne agencije te budućeg Coworking centra Pula.

Više o današnjoj panel raspravi saznajte gledanjem videozapisa na Facebook stranici i YouTube kanalu Istarske razvojne agencije.

Više o današnjoj radionici saznajte gledanjem videozapisa na Facebook stranici i YouTube kanalu Istarske razvojne agencije.