PREDSTAVNICI IDA-E NA DVODNEVNOM SASTANKU PARTNERA PROJEKTA MIMOSA

PREDSTAVNICI IDA-E NA DVODNEVNOM SASTANKU PARTNERA PROJEKTA MIMOSA

Dana 28. veljače i 01. ožujka 2023. godine održan je u Trstu 9. sastanak Izvršnog odbora projekta MIMOSA, financiranog u sklopu Programa Interreg Italija – Hrvatska 2, na kojem je sudjelovao i direktor IDA-e dr-sc. Boris Sabatti sa suradnicima. Sastanku je nazočilo sveukupno 19 projektnih partnera od čega 11 hrvatskih te 8 talijanskih partnera. 

Istarska razvojna agencija sve projekte planira i provodi na način da isti budu održivi te uvijek nastojimo kroz projekte kao što je MIMOSA-i provesti aktivnosti koje će doprinijeti gospodarskom rastu Istre te podizanju kvalitete usluga za sve žitelje i posjetitelje istarskog poluotoka. IDA je kroz projekt MIMOSA tokom ljetnih mjeseci 2022. godine implementirala pilot aktivnost te uspostavila smart card sustav pod nazivom VIA ISTRA čime smo našim posjetiteljima i stavnovnicima Istre omogućili povoljnije posjećivanje brojnih kulturnih znamenitosti i atrakcija u Istri uz korištenje javnog prijevoza. Nakon provedenih pilot aktivnosti krenuli smo s pripremama za 2023. godinu kako bi koncept smart card-a još više unaprijedili i razvili u nadolazećim mjesecima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,14 milijuna eura od čega je IDA-i namijenjeno ukupno 374.750,00 €, a glavni cilj projekta je poboljšanje ponude multimodalnih održivih putničkih prometnih rješenja i usluga uz promoviranje novog prekograničnog pristupa mobilnosti putnika u programskom području.