Poziv na panel raspravu s temom 'Digitalizacija poslovanja i prodaje - ključ do uspjeha' te besplatnu radionicu 'Potencijal IoT tehnologije'

Poziv na panel raspravu s temom 'Digitalizacija poslovanja i prodaje - ključ do uspjeha' te besplatnu radionicu 'Potencijal IoT tehnologije'

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta „Coworking Pula“ poziva sve zainteresirane poduzetnike na panel raspravu pod nazivom 'Digitalizacija poslovanja i prodaje - ključ do uspjeha' te besplatnu radionicu pod nazivom 'Potencijal IoT tehnologije'.

Panel rasprava održat će se u četvrtak, 16.3.2023. od 11:30 sati uživo u prostorijama IDA-e na adresi Mletačka 12/IV u Puli za maksimalno 20 sudionika te istovremeno online na Zoom platformi putem sljedećeg linka. Radionica će se održati nakon panel rasprave s početkom u 14:00 sati.

•    PANEL RASPRAVA: 'DIGITALIZACIJA POSLOVANJA I PRODAJE - KLJUČ DO USPJEHA'

Cilj panela je rasprava o temama koje su važne malim i srednjim poduzetnicima kao i široj publici zainteresiranoj za temu digitalizacije poslovanja. Sudionici panel rasprave govorit će o širokom spektru mogućnosti koje digitalizacija donosi poslovanju. Digitalna transformacija poslovanja i prodaje može pozitivno utjecati na smanjenje troškova, ali i omogućiti lakšu ili automatiziranu komunikaciju s klijentima. Sudionici panel rasprave, vrhunski stručnjaci u svojim područjima, pojasnit će kako digitalna tehnologija može osigurati ključan pozitivni doprinos modernizaciji poduzetništva i time osigurati održivost poslovanja. 

Mole se svi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje na panelu putem sljedeće poveznice, najkasnije do srijede 15. ožujka 2023. godine.

Sudionici panel rasprave: 

Marijo Volarević ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju digitalnom transformacijom proizvoda, tvrtki i poslovnih modela diljem svijeta kao i u raznim industrijama, uključujući farmaceutsku, telekomunikacijsku, softversku, osiguravajuću itd. Trenutno je Chief Digital Officer u JGL dd i čest gost na panelima i konferencijama.

Roberto Gobo direktor je digitalne strategije i tehnologije u Valamar Rivieri, najvećoj i vodećoj turističkoj tvrtki u Hrvatskoj koja ima 7.000 zaposlenih. Roberto je radio u SAD-u, Irskoj, Indiji, Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj na razvoju i isporuci softvera, poboljšanju procesa razvoja i provedbi procesa digitalizacije u brojnim tvrtkama. 

Damir Medved direktor je EDIH Adrije (European Digital Innovation HUB), čiji je glavni cilj omogućavanje malim poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave ubrzanje procesa digitalizacije njihovih organizacija, pospješivanje inovacijskog procesa i sl. Ima više od 30 godina iskustva u vođenju kompleksnih projekata, a jedan je od inicijatora realizacije Centra kompetencija za pametne gradove u Rijeci. 

Domagoj Ostović je vlasnik i direktor nagrađivane labinske tvrtke Lloyds digital. Tvrtka je to koja se bavi razvojem digitalnih proizvoda - softverskih rješenja, mobilnih aplikacija te e-commerce platformi. Domagoj je također osnivač Digital Labin konferencije, jedne od najvećih i najpoznatijih IT konferencija u Hrvatskoj. 

dr.sc. Maja Brkljačić doktorirala je na Central European University u Budimpešti. U neznanstvenom dijelu karijere, radila je kao direktorica školskog programa u Školskoj knjizi, kao izvršna direktorica u Profilu te voditeljica edukativnih programa za učenike u Algebri, a trenutno vodi start-up inkubator Algebra LAB-a.

dr.sc. Leo Mršić doktorirao je na području informacijskih znanosti na katedri za informatologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Profesor je visoke škole, voditelj Katedre za analizu podataka na Visokom učilištu Algebra te predavač na više drugih učilišta. Radi i kao stalni sudski vještak za područja financija, računovodstva i informatike. 

•    RADIONICA: 'POTENCIJAL IoT tehnologije'

Radionica pod nazivom "Potencijal IoT tehnologije" održat će se u četvrtak, 16.3.2023. od 14:00 – 17:45 sati uživo u prostorijama IDA-e na adresi Mletačka 12/IV u Puli za maksimalno 15 sudionika te istovremeno online putem Zoom platforme putem sljedećeg linka

Internet stvari (Internet of Things) podrazumijeva paradigmu u kojoj fizički i/ili virtualni objekti imaju sposobnost opažanja okoline pomoću senzora i reagiranja na istu putem aktuatora kao i sposobnost (in)direktnog umrežavanja s drugim uređajima s ciljem interoperabilne suradnje i podjele informacija. Tijekom radionice, sudionicima će biti predstavljene mogućnosti koje IoT pruža u različitim djelatnostima/industrijama. Tako će praktični primjeri korištenja IoT-a u zdravstvu, obrazovanju, prijevozu, maloprodaji i mnogim drugim područjima ukazati na ukupan potencijal IoT-a. Radionicu će održati Marijo Volarević.

Raspored (Program) održavanja edukacije:

14:00 – 14:30 IoT – definicija i trendovi
14:30 – 15:30 IoT tehnologija, M2M & Smart Grid
15:30 – 15:50 Pauza
15:50 – 17:30 Primjena IoT-a u raznim industrijama 
17:30 – 17:45 Zaključak

Mole se svi zainteresirani da se prijave za navedenu radionicu putem sljedeće poveznice, najkasnije do srijede, 15. ožujka 2023. godine.

Za sve sudionike panel rasprave i radionice uživo osigurano je osvježenje, što je ujedno prilika za umrežavanje te razmjenu znanja i iskustva.

Panel rasprava i radionica je besplatna za sve sudionike, a prijava je obavezna iz organizacijskih razloga.