IDA NA SASTANKU PARTNERA PROJEKTA NABI (NATURE-BASED INNOVATIONS FOR URBAN FOREST AND RAINWATER MANAGEMENT)

IDA NA SASTANKU PARTNERA PROJEKTA NABI (NATURE-BASED INNOVATIONS FOR URBAN FOREST AND RAINWATER MANAGEMENT)

Od 26. do 28. listopada u sklopu projekta NABI održan je sastanak projektnih partnera na kojemu su predstavljene provede projektne aktivnosti te usuglašene daljnje aktivnosti koje će biti provedene u budućem razdoblju provedbe projekta. U sklopu sastanka projektnih partnera održana je i prezentacija odjela civilnog i održivog inženjeringa, Sveučilišta iz Firence, na temu Rizika poplava i upravljanja vodnim resursima u gradovima zaštićene baštine temeljeno na prirodnim rješenjima.  

IDA u projektu NABI sudjeluje kao jedini partner iz Hrvatske dok su ostali partneri iz Italije, Njemačke, Austrije, Rumunjske te  vodeći partner iz Mađarske.

Projekt NABI - Nature-Based Innovations for Urban Forest and Rainwater Management, ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna,  financira se u stopostotnom iznosu u sklopu programa  Erasmus+  te je usmjeren na razvoj edukativnih materijala koji obuhvaćaju inovativna rješenja u  razvoju uređenja okoliša te  prilagodbi klimatskim promjenama u urbanim sredinama. 

Projekt traje do kolovoza 2023. godine te će se u navedenom razdoblju putem raznih edukacija i promotivnih događanja doprinijeti povećanju razumijevanja i prihvaćanju alternativnih mogućnosti upravljanja zelenim površinama, a koje će se temeljiti na prirodnim rješenjima (poput uspostave kišnih vrtova kao jedne od mogućnosti u domeni upravljanja oborinskim vodama što je ujedno i učinkovita mjera prilagodbe klimatskim promjenama).