IDA na konferenciji i Skupštini u sklopu projekta mreže BOND poduzetničkih potpornih institucija

IDA na konferenciji i Skupštini u sklopu projekta mreže BOND poduzetničkih potpornih institucija

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizirala je od 29. lipnja do 1. srpnja 2022. godine u Vodicama interim konferenciju projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – BOND 2“  te Skupštinu udruge mreže BOND s ciljem predstavljanja dosadašnjih rezultata projekta te najave nadolazećih projektnih aktivnosti. Na događanjima su ispred poduzetničkih potpornih institucija  uključenih u projekt iz Istarske županije sudjelovale Tamara Kiršić, pomoćnica direktora IDA-e te dr.sc. Morena Mičetić iz Poduzetničkog inkubatora Poreč d.o.o., odnosno Grada Poreča.

U uvodnom dijelu konferencije sudionike su pozdravili Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske Unije te Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO, koju su pritom naglasili važnost projekta BOND i poduzetničkih potpornih institucija u okviru Mreže BOND kao bitnih karika u lancu podrške osmišljenom za poduzetnike. Isto tako bilo je govora o nadolazećim mjerama i natječajima za  poduzetničke potporne institucije u sklopu kojih će se moći financirati daljnje mjere podrške za male i srednje poduzetnike u Istarskoj županiji, kao što su primjerice akceleracijski programi te edukacije za poduzetnike.

Projekt BOND Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, koji traje do 1. svibnja 2023. godine te se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj,  usmjeren je na povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz razvoj učinkovitih poduzetničkih potpornih institucija koje će svojim djelovanjem stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja i povećati mogućnosti rasta i održivosti poduzeća. To se osobito odnosi na «start-up» poduzeća utemeljena na znanju, rezultatima znanstvenog istraživanja i korištenju novih tehnologija.

Više o mreži BOND na slijedećoj poveznici: https://bond-hrvatska.hr/.