U PROSTORIJAMA IDA-e ODRŽANA RADIONICA NA TEMU 'IP PRAVA I GLOBALNO TRŽIŠTE' U SKLOPU PROJEKTA COWORKING PULA

U PROSTORIJAMA IDA-e ODRŽANA RADIONICA NA TEMU 'IP PRAVA I GLOBALNO TRŽIŠTE' U SKLOPU PROJEKTA COWORKING PULA

Danas, 29. lipnja 2022. godine u organizaciji Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. i tvrtke Algebra d.o.o. za obrazovanje odraslih i usluge održana je šesta u nizu radionica, koje Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. provodi u sklopu projekta COWORKING Pula, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu ITU mehanizma za urbano područje Pula.

Tematika današnje radionice na temu IP prava i globalno tržište obuhvatila je zaštitu intelektualnog vlasništva, zaštitu podataka i informacijskih sustava te teme iz područja intelektualnog prava. Poduzetnicima su na radionici predstavljeni pravni aspekti povezani s poslovanjem malih poduzeća u svrhu ostvarivanja adekvatne pravne zaštite te korisni elementi zaštite privatnosti podataka usko vezani uz poslovanje.

U prvom dijelu radionice objašnjena je važnost zaštite informacija i informacijskih sustava u poslovanju poduzeća, dok su u drugom dijelu prezentirane vrste prava intelektualnog vlasništva (autorsko i srodna prava, patenti, žigovi, industrijski dizajn, oznake zemljopisnog podrijetla i oznake izvornosti) te njihov utjecaj na poslovanje poduzeća na digitalnom tržištu.

Više o današnjoj radionici saznajte gledanjem videozapisa na Facebook stranici i YouTube kanalu Istarske razvojne agencije.

Pozivaju se svi zainteresirani da prate Istarsku razvojnu agenciju putem web stranice www.ida.hr te društvenih mreža kako bi imali pravovremenu informaciju o nadolazećim obrazovnim događanjima i radionicama. 


Kontakt osoba za više informacija:
Filip Šetić
filip.setic@ida.hr
052/381-900