Poziv na besplatnu radionicu 'IP prava i globalno tržište'

Poziv na besplatnu radionicu 'IP prava i globalno tržište'

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta „Coworking Pula“ poziva sve zainteresirane poduzetnike na besplatnu radionicu pod nazivom 'IP prava i globalno tržište'. 
Radionica će se održati u srijedu, 29. lipnja 2022. godine od 10:00 do 13:45 sati uživo u prostorijama IDA-e na adresi Mletačka 12/IV u Puli za maksimalno 15 sudionika te istovremeno online putem Zoom platforme putem sljedećeg linka

Izlazak poduzetnika na globalno tržište veliki je izazov. Jedan od važnijih rizika o kojem pri tome treba razmišljati jest svijest o tome da je svaki element vašeg poslovanja, kao i svi podatci povezani s njim, vrlo vrijedan i potrebno ga je pravno  zaštititi. Ako imate ambicija prema poslovanju izvan granica Hrvatske, treba pravovremeno razmišljati o zaštiti intelektualnog vlasništva, kao i ekskluzivnosti podataka, koji se generiraju tijekom vašeg poslovanja. Na ovoj radionici sagledat ćemo pravne aspekte povezane s poslovanjem malih poduzeća, kako bismo vam pomogli da ostvarite adekvatnu zaštitu. Također, ukazat ćemo i na najkorisnije elemente zaštite privatnosti podataka povezanih uz vaše poslovanje. 

Tematske cjeline radionice su sljedeće:

10 – 11:30 – Zaštita i vrijednost informacija
11:30 – 11:50 – Pauza
11:50 – 12:45 – Intelektualno vlasništvo te informatička i kibernetička sigurnost 
12:45 – 13:45 – IP prava u praksi, baze i korisne web stranice

Na radionici će se obraditi teme vezane za zaštitu intelektualnog vlasništva, zaštitu podataka i informacijskih sustava te teme iz područja intelektualnog prava. U prvom dijelu radionice objasnit ćemo se važnost zaštite informacija i informacijskih sustava u poslovanju poduzeća. U drugom dijelu radionice prikazat ćemo vrste prava intelektualnog vlasništva (autorsko i srodna prava, patenti, žigovi, industrijski dizajn, oznake zemljopisnog podrijetla i oznake izvornosti) te kakav utjecaj imaju na poslovanje poduzeća na digitalnom tržištu. Dodatno ćemo se raspraviti i korisne online baze podataka iz navedenog područja. Polaznici će se upoznati s primjerima dobre prakse.

O predavaču:
Dr.sc. Bernard Vukelić, rođen je u Rijeci 1978. godine. Doktorirao je računalne i informacijske znanosti i usluge podrške na FOI-ju u Varaždinu.  Uz temu o kojoj će govoriti na radionici, njegove specijalnosti uključuju teme biometrije i proučavanje informacijskih znanosti. Trenutno je profesor na Veleučilištu u Rijeci. 

Radionica je besplatna za sve sudionike, a prijava je obavezna iz organizacijskih razloga. 

Mole se svi zainteresirani da se prijave za navedenu radionicu putem sljedeće poveznice, najkasnije do utorka 28. lipnja 2022. godine.

Za sve sudionike edukacije uživo osigurano je osvježenje, što je ujedno prilika za umrežavanje te razmjenu znanja i iskustva.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite kontakt osobi: 

FILIP ŠETIĆ
o    +385 52 381 900
o    filip.setic@ida.hr