Objavljen Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“

Objavljen Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je javni Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava: „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“, u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. -2026. 

Cilj ovoga Poziva je pripremiti zalihu zrelih projekata u području digitalne transformacije i zelene tranzicije.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri za ovaj Poziv su: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave; javne ustanove čiji su (su)osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave; pravne osobe s javnim ovlastima čiji su (su)osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznose 160.000.000,00 kuna. Od navedenog ukupnog iznosa bespovratnih sredstava, 40.000.000,00 kuna rezervirano je za projektne prijedloge s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske te Međimurske županije, a u cilju podrške provedbi razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske. Od navedenog ukupnog iznosa bespovratnih sredstava, 20.000.000,00 kuna rezervirano je za projektne prijedloge s područja Sisačko-moslavačke županije, a u cilju podrške provedbi Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom. Preostali iznos od 100.000.000,00 kuna odnosi se na sva ostala područja Republike Hrvatske.

Bespovratnim sredstvima u okviru ovoga Poziva sufinancira se do 90% iznosa ukupnih prihvatljivih troškova za pripremu prihvatljive projektno-tehničke dokumentacije. Iznos bespovratnih sredstava za pojedini projektni prijedlog za pripremu projektno-tehničke dokumentacije ne može biti viši od 2.500.000,00 kuna niti niži od 400.000,00 kuna.

Projektni prijedlozi moraju biti dostavljeni Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije najkasnije do 28. veljače 2022. godine do 16:00 sati. 

Više detalja o svim uvjetima natječaja možete pronaći na sljedećoj poveznici.