Otvorene prijave kako od S doći do STEM

Otvorene prijave kako od S doći do STEM

U sklopu projekta „STEM udruga za popularni STEM“ Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizirati će niz predavanja o popularno - znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koja su namijenjena organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima.


„Kako od S doći do STEM?“ predavanje je koje će se baviti važnošću i dobrobiti integrativnog pristupa STEM obrazovanju u radu s ciljnim skupinama djece i mladih. Prikazat će se jednostavni primjeri kako se od biološke teme može „dobiti“ STEM tema. Nastavno na predavanje slijedi detaljnija obrada ove teme na radionici koja će nastojati potaknuti sudionike na osmišljavanje jednostavnih i praktičnih, integrativnih STEM zadataka za svoje korisnike.
Prvi dio predavanja biti će otvoren i za širu javnost (zainteresirane učitelje, studente, itd.) online putem ZOOM aplikacije.


Predavač je Kristina Duvnjak, izvršna direktorica udruge Bioteka i voditeljica programa edukacije. Udruga Bioteka ima višegodišnje iskustvo u promicanju biologije i srodnih znanosti te provođenju raznih kreativnih i interaktivnih radionica za korisnike svih uzrasta.
Predavanje će se održati u prostorijama Fakulteta prirodnih znanosti u Puli na adresi Zagrebačka 30 (ulaz se nalazi s južne strane zgrade Rektorata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli).


Prijave su obvezne putem Google sljedećeg  obrasca.  Rok za prjavu je do ponedjeljka, 13.12.2021. godine.
Za dodatna pitanja i pojašnjenja javiti se na mail: moira.bursic@unipu.hr ili možete nazvati na 052/212-938.


Predavanje će se održati sukladno epidemiološkim mjerama za spriječavanje širenja pandemije koronavirusa COVID – 19.


Istarska razvojna agencija inače u projektu sudjeluje u funkciji partnera te ima za cilj popularizaciju STEM-a (znanosti, tehnologije, edukacije i motivacije) kroz osnaživanje STEM udruga Istarske županije te njihovo povezivanje sa znanstvenim, privatnim i javnim sektorom.

Ukupna vrijednost Projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“, UP.04.2.1.10.0065 je 2.462.021,59 kn, od čega je 2.092.718,35 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.