Poziv na on line radionicu 'Načini kako poduzetnik može biti unutar 'Internet stvari - IoT' ekosustava'

Poziv na on line radionicu 'Načini kako poduzetnik može biti unutar 'Internet stvari - IoT' ekosustava'

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnoSti MAlog i sRednjeg poduzeTništva - UP SMART', poziva na on line radionicu na temu 'Načini kako poduzetnik može biti unutar 'Internet stvari - IoT' ekosustava' koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. / (događaj) u utorak, 15. prosinca 2020. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati.

 

Danas je na komunikacijskom putu skoro nemoguće izbjeći Internet kako ga danas razumijemo. Stvari koje mogu komunicirati bez ljudske intervencije i mogu stvoriti „digitalnu inteligenciju” spadaju u IoT. IoT (Internet of Things) je izraz koji se susreće skoro svakodnevno i sve je više poslovnih subjekata koji u svoju ponudu uključuju IoT.

Sadržaj radionice 'Načini kako poduzetnik može biti unutar 'Internet stvari - IoT' ekosustava':

💭 Definiranje termina 'Internet stvari - IoT'

💭 Predstavljanje primjera korištenja 'Internet stvari - IoT'

💭 Analiza tehnoloških promjena koje su omogućile da se 'Internet stvari - IoT' pojavi kao nova paradigma 

💭 Pregled trenutnih trendova 

💭 Pregled tržišta

💭 Kratki pregled termina/tehnologija koje su uobičajene u 'Internet stvari - IoT' 

💭 Primjeri IoT sustava 

💭Primjeri mogućih implementacija IoT sustava u sektorima koji su dominantni u Istri: turizam (hotelijerstvo, privatni smještaj), ugostiteljstvo, poljoprivreda, nautika, zdravlje i proizvodnja

 

Cilj radionice je omogućiti poduzetnicima da bolje razumiju definiciju 'Internet stvari - IoT', načine implementacije i pregled primjera korištenja IoT-a u raznim granama gospodarstva te utjecaj IoT-a na poslovne modele. 

💭 Radionicu će voditi Valter Beaković, diplomirani  inženjer elektrotehnike i partner i direktor Agenor automatika d.o.o. tvrtke specijalizirane za automatizaciju. Kroz 25 godišnje iskustvo vodio je veliki broj projekata implementacije sustava automatizacije u industriji i zgradartsvu. U Agenor automatika d.o.o. je između ostalog odgovoran za uvođenje novih tehnologija pa u sklopu tih aktivnosti zadnjih pet godina vodi razvoj IOT poslovanja.

 

Radionica je BESPLATNA i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima.

Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu na poveznici.

Za sve dodatne informacije molimo obratite se kontakt osobi:

LinkedIn Istarske razvojne agencije - IDA d.o.o.