Turneja Startup akademije po Istri: Pokrenite svoj posao iz snova

Turneja Startup akademije po Istri: Pokrenite svoj posao iz snova

U nekoliko gradova u Istri kreće nova sezona jednog od poznatijih poduzetničkih projekata: Startup akademije! 

Slijede izdanja u Labinu (26.-28. listopada), Buzetu, (28.-30. listopad), Rovinju (09.-11. studeni) i Puli (11.-13. studeni). Satnica svih izdanja je od 16:30-20:00 sati

U ovisnosti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji akademija će se u pojedinom gradu odvijati fizički ili online.
Sve potrebno za biznis na jednom mjestu
Ova jedinstvena edukacija nudi sve što je potrebno za vlastiti posao: razradu poslovne ideje, edukaciju o poduzetništvu i informacije o poticajima, novčanu nagradu, mentorstvo uspješnih profesionalaca i medijsku kampanju.
 

Kombinacija edukacije i natjecanja
Osim edukacije, postoji natjecateljski dio koji nije obvezan, a u njemu mogu sudjelovati svi oni koji imaju vlastitu ideju (neovisno da li se radi o turizmu, IT, inovaciji ili dr.). Pobjednička ideja osvaja 10.000 kn, a u cijelosti ju osigurava Istarska razvojna agencija! Partner projekta je Zagrebačka banka.
Dakle, akademija je namijenjena i onima koji trenutno nemaju poslovnu ideju, već su samo željni dodatne edukacije, networkinga, informacijama o poticajima…
Sudionicima će znanje i informacije prenijeti 20-ak predavača iz cijele Hrvatske i 5 mentora iz različitih područja (marketing, financije, prodaja, IT i dr.), a najbolje ideje imat će podršku u daljnjem razvoju i nakon same akademije.

Dosadašnja izdanja okupila su preko 600 sudionika, različitih interesa i struka, spola i dobi (18-60 godina).

Program akademije
• Pametno poslovno planiranje: stavite na papir i evaluirajte svoju poslovnu ideju. Neprocjenjiv feedback od stručnjaka i ostalih sudionika. Dorada ideje prema savjetima mentora.
•  Računovodstvo i pravni oblici poduzetništva: Koji pravni oblik odabrati? Kako odrediti naziv tvrtke? Naučite kako osnovati trgovačko društvo, kako obrt, koliki su troškovi osnivanja, godišnji fiksni troškovi, plaća i ostale obaveze.
• Brendiranje i poslovna komunikacija: Definiranje identiteta tvrtke. Izrada vizualnog identiteta. Način predstavljanja na tržištu. Komunikacija s klijentima. Odnosi s medijima i javnošću.
• Kako prezentirati poslovnu ideju: pripremite se za prezentaciju svog projekta investitorima i poslovnim partnerima. Otkrijte kako u malo vremena mnogo reći i prodati svoju ideju dok je ona još uvijek samo u vašoj glavi.
• Poslovanje i promocija online: kako se uspješno uhvatiti u koštac s digitalnim marketingom (Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube) i Google Adsima te kako napraviti web stranicu saznat ćete u ovom predavanju. Kako prodavati online putem webshopa.
• Pogodnosti za poduzetnike: potpore, krediti, potporne institucije i savjetodavna potpora – saznajte gdje tražiti, koga pitati i kako iskoristiti sve što vam se nudi.
• Kako se izboriti s novonastalim covid uvjetima: upoznajte se s novim načinima i uvjetima poslovanja, rada te novim kanalima prodaje i sl.

Što kažu sudionici
Prošlogodišnja sudionica Luana Sinčić, koja je pobijedila s idejom inovativnog dizajna interijera Green Touch kaže da je uz pomoć članova organizacijskog tima i pozitivne energije na edukaciji dobila hrabrost prezentirati ideju, te potporu i sigurnost za što prije krenuti u poduzetništvo. Nedavno je u cijelosti realizirala ideju i otvorila tvrtku, te preporučuje akademiju svim onim koji imaju bilo kakvu ideju.
Saša Kardinar bio je polaznik akademije obje godine. “Smatram je jako korisnom. Zanimljivi su i uvijek novi ljudi s novim idejama. Puno sam toga naučio. Neću ljudima ukrasti ideju, ali ću sigurno iskoristiti neke korisne stvari u mom dijelu posla kojim ću se baviti. Žao što nisam skupio snage da i ja predstavim svoj projekt, ali uživao sam slušajući izlaganje drugih”, istaknuo je za kraj.

Način prijave
Prijaviti se možete putem poveznice, gdje možete pronaći gradove i termine.
Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Nakon uspješne prijave obavijestit ćemo vas o detaljima i programu. 
Startup akademija provodi se u organizaciji Start-Up udruge, Istarske razvojne agencije i gradova u kojima se ista održava.

Više informacija
Novosti o akademiji pratite na facebook stranicama, a više informacija možete dobiti putem maila akademija.startup@gmail.com.