Ministrica Tramišak i direktor IDA-e Sabatti potpisali ugovor vrijedan 23 milijuna kuna

Ministrica Tramišak i direktor IDA-e Sabatti potpisali ugovor vrijedan 23 milijuna kuna

U ponedjeljak, 19. listopada 2020. godine, održano je u Puli svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za  provedbu projekta Coworking Pula te je tom prigodom ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, u prisustvu Tomislava Petrica, ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Roberta Cveka, zamjenika gradonačelnika Pule i čelnika ITU Provedbenog tijela  Pula te Fabrizia Radina, zamjenika župana koji obnaša dužnost župana, svečano uručila ugovor direktoru Istarske razvojne agencije, dr.sc. Borisu Sabattiju.

Sabatti se zahvalio ministrici na uručenju te istaknuo kako je iznimno zadovoljan što je prepoznat značaj ovog strateškog projekta ukupne vrijednosti 23 milijuna kuna, koji s provedbom započinje od 1. studenoga ove godine. Glavni nam je cilj  izgraditi moderan kompleks namijenjen poduzetnicima, obrtnicima i slobodnim profesionalcima na području Pule i okolice na temeljima trenutačno devastirane i napuštene zgrade u strogom centru grada, nadodao je Sabatti, i naglasio kako vjeruje da će poduzetnički centar  postati ključno mjesto za okupljanje, odnosno stvaranje jedne nove poduzetničke zajednice na urbanom području Pula i šire, što će doprinijeti novim ulaganjima, razvoju novih tehnologija i naposljetku novih zanimanja i radnih mjesta u Istarskoj županiji.

Projekt ćemo provoditi uz podršku Grada Pule kao partnera te uz financijsku podršku ESI fondova u sklopu ITU mehanizama za urbano područje Pula,  a  planiramo da će u srednjoročnom razdoblju usluge prostora i  inovativne programe poduzetničke podrške koje ćemo tamo razvijati koristiti minimalno 120 korisnika, zaključio je Sabatti.

Ministrica Tramišak, koja je jučer svečano uručila čak šest Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte na području Pule i okolice, vrijedne više od 75 milijuna kuna, izrazila je zadovoljstvo te naglasila da Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije očekuje izvrsne rezultate po pitanju daljnjeg razvoja, promocije poduzetništva, jačanja poduzetničke klime i kapaciteta manjih i srednjih poduzetnika i obrtnika u Istarskoj županiji, zahvaljujući ovakvim projektima.