IDA predstavila mjere podrške poduzetnicama na 3. Forumu BPW mreže poduzetnica Jadransko-jonske regije

IDA predstavila mjere podrške poduzetnicama na 3. Forumu BPW mreže poduzetnica Jadransko-jonske regije

U petak, 2. listopada 2020. godine održan je u Puli hibridni 3. Forum mreže poduzetnica Jadransko-Jonske regije u organizaciji BPW Pula i  partnera, na kojem je aktivnosti podrške ženskom poduzetništvu te prilike za razvoj projekata u sferi ženskog poduzetništva predstavila i Istarska razvojna agencija tijekom dva okrugla stola.
Pomoćnica direktora IDA-e, Tamara Kiršić, predstavila je poduzetnicama operativne informacije vezane uz nadolazeću kreditnu liniju osmišljenu u sinergiji IDA-e, Istarske županije te 9  istarskih gradova, kao i aktivnosti podrške u poduzetničkim inkubatorima IDA-e  i programe edukacija, koje se sukladno okolnosti odvijaju online u formi webinara te su dostupne svim zainteresiranima.
 
Hibridni 3. Forum BPW AdrionNet održavao se u ozračju obilježavanja 20. obljetnice djelovanja BPW Prvog hrvatskog kluba Pula i 90. obljetnice djelovanja BPW pri Ligi Naroda.
Obzirom na epidemiološku situaciju, međunarodni Forum se održao u prilagođenim uvjetima te u kombinaciji sudionika koji su prisustvovali osobno te onih koji su sudjelovali virtualnim putem. Isto tako je bio osiguran live prijenos pute youtube kanala pa su forum  imale prilike pratiti žene poduzetnice diljem svijeta.
Sudjelovale su  brojne članice BPW Pula, uz ravnopravnu podršku i aktivno sudjelovanje Istarske županije, Grada Pule, Istarske razvojne agencije, Obrtničke komore Istarske županije, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije, Zaklade civilnoga društva, saborskih zastupnica i mnogih drugih.
 
Izlagački dio Foruma na kojem se i IDA predstavila  prikazivao je različite aktivnosti na polju proizvodnih i uslužnih djelatnosti. Izložbeni dio opremila je Gradska knjižnica i čitaonica s izložbom o gospodarstvu Pule od sredine 19. stoljeća do Prvog Svjetskog rata.
 
Isto tako je predstavljen web katalog istarskih poduzetnica, a dostupan je na web stranicama BPW Pula  u engleskoj, hrvatskoj i talijanskoj verziji.
 
Dr. Amany Asfour, Međunarodna predsjednica Udruge poslovnih žena i poduzetnica BPW stigla je čak iz Egipta kako bi svojom prisutnošću dala podršku 3. Forumu BPW AdrionNet te kako bi predstavila neke od najznačajnijih aktivnosti organizacije koju predstavlja, a koja je osnovana 1930. godine. Naime, BPW International je svjetska organizacija s podružnicama u preko 100 zemalja, koja se bavi promicanjem i osnaživanjem ženskog poduzetništva, kao i ravnopravnim položajem žena u društvu.