Održan sastanak Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju pri HZŽ s predstavnicima MRRFEU-a

Održan sastanak Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju pri HZŽ s predstavnicima MRRFEU-a

U srijedu, 23. rujna 2020. godine u prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održan je sastanak Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju pri Hrvatskoj zajednici županija.

Na sastanku su sudjelovali državna tajnica Spomenka Đurić, pomoćnice ministrice sa suradnicima te predstavnici Radne skupine za EU fondove i međunarodnu suradnju pri Hrvatskoj zajednici županija. Radnom sastanku prisustvovao je i direktor Istarske razvojne agencije, dr. sc. Boris Sabatti zajedno s predstavnicima županija s područja cijele Republike Hrvatske, a raspravljalo se o problemima i izazovima u provedbi EU projekata. 

Implementacija EU projekata neizostavno je područje djelovanja Istarske razvojne agencije, a tijekom proteklih godina IDA je ostvarila vrlo dobru suradnju s raznim institucijama i razvojnim agencijama u zemlji i inozemstvu te je kroz višegodišnju suradnju realizirano 50 značajnih projekata ukupne vrijednosti 500 milijuna kuna, od čega je za IDA-u odobreno 50 milijuna kuna – istaknuo je Sabatti.