Najavljen hibridni 3. Forum BPW mreže poduzetnica Jadransko-jonske regije

Najavljen hibridni 3. Forum BPW mreže poduzetnica Jadransko-jonske regije

Povodom najave održavanja 3. Foruma mreže poduzetnica Jadransko-Jonske regije, danas je u prostorijama Obrtničke komore Istarske Županije održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovali  predstavnici organizatora i partnera događanja; predsjednica BPW Pula Alida Perkov, zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić Kuhar, potpredsjednica Obrtničke komore Istarske županije Karmen Gašparini, predsjednik Katedre Čakavskog sabora za povijest Istre Josip Šiklić te pomoćnica direktora Istarske razvojne agencije Tamara Kiršić.

Hibridni 3. Forum BPW AdrionNet održava se u ozračju obilježavanja 20. obljetnice djelovanja BPW Prvog hrvatskog kluba Pula i 90. obljetnice djelovanja BPW pri Ligi Naroda.
Obzirom na epidemiološku situaciju, Forum će se održati u prilagođenim uvjetima te u kombinaciji virtualnih i stvarnih događanja.
Prvi dio, posvećen znanstvenom aspektu žena u društvenom, gospodarskom i kulturnom životu Istre kroz vrijeme, održava se u suradnji sa Katedrom Čakavskog sabora za povijest Istre, 24.9.2020. godine u  Pazinu, pod predsjedanjem predsjednika prof. Šiklića.
Drugi dio; konferencija na temu „Projekti ženskog poduzetništva u Jadransko-jonskoj regiji održava se u Puli  u Domu hrvatskih branitelja, dana 2. listopada 2020. godine  i ima više dimenzija. 
Sudjeluju članice BPW, uz ravnopravnu podršku i aktivno sudjelovanje Istarske županije, Grada Pule, Istarske razvojne agencije, Obrtničke komore Istarske županije, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije, Zaklade civilnoga društva, Tehničke škole Pula i mnogih drugih. 
Istarska razvojna agencija svoje će aktivnosti na Forumu predstaviti tijekom dva okrugla stola na temu ženskog poduzetništva te mjera podrške za žene poduzetnice.

Izlagački dio Foruma prikazivat će različite aktivnosti na polju proizvodnih i uslužnih djelatnosti. Tu će se pojaviti poduzetnice i obrtnice sektora: istarske obrtnice i partnerske udruge iz Slavonije i Banovine. Izložbeni dio opremiti će Gradska knjižnica i čitaonica sa izložbom o gospodarstvu Pule od sredine 19. stoljeća do Prvog Svjetskog rata. Povijest parfema predstaviti će Ivana Škoro, a Tehnička škola Pula želi doprinijeti popularizaciji  STEM-a u profesionalnoj orijentaciji žena kroz  predstavljanje EU projekta 3DforVET. 
Biti će isto tako predstavljena web katalog istarskih poduzetnica, a dostupan je na web stranicama BPW Pula  u engleskoj, hrvatskoj i talijanskoj verziji.
Nakon Foruma sudionici će se prošetati  Ciscuttievom ulicom u Puli u kojoj su većina vlasnica žene i time simbolički dati podršku  kupovanju  proizvoda mikro i malih poslovnih subjekata.