Poziv na online webinar na temu: Lokalni, nacionalni i EU natječaji

Poziv na online webinar na temu: Lokalni, nacionalni i EU natječaji

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnoSti MAlog i sRednjeg poduzeTništva - UP SMART', poziva na on line radionicu na temu 'Lokalni, nacionalni i EU natječaji' koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. / (događaj) u petak 25. rujna 2020. godine u trajanju od 10:00 sati do 13:00 sati. 

Ove godine završava financijsko razdoblje operativnih programa, što znači da je preostalo samo nekoliko mjeseci za raspisivanje preostalih natječaja iz EU fondova. Od ukupno 10,7 milijardi eura koja su bila na raspolaganju Hrvatskoj isplaćeno je tek 39,60% dodijeljenih sredstava, zbog čega bi se moglo očekivat povećanje broja natječaja do kraja godine. Kako će izgledat kraj ovog razdoblja i kada možemo očekivati nove natječaje? Osim toga, jedan od najuspješnijih  EU programa je program Potpora za samozapošljavanje u sklopu HZZ-a koji je usred krize nastale pandemijom korona virusa obustavljen. Program je krenuo ponovno krajem ljeta, no uz značajne izmjene. Veliki broj ljudi kroz potpore traži priliku da se zadrže na tržištu nakon gubitka posla, no je li to zaista dobra odluka i što morate znati kada se kandidirate za ove mjere?

U sklopu online radionice pod naslovom  'Lokalni, nacionalni i EU natječaji' predstaviti će se:

- planirani natječaji do kraja ove godine, 
- koja su nova pravila kod potpora za zapošljavanje, koji maksimalni iznos možete ostvariti i prije svega kako osmislit dobru ideju i pripremiti prijavu za poticaj,
- što nas sve čeka u novom financijskom razdoblju, što je to program REACT EU i kako iskoristiti nove mogućnosti iz EU fondova u narednim godinama.

Radionicu će voditi Natalia Zielinska, konzultantica za EU fondove i direktorica tvrtke Euro Grant Konzalting. Natalia je rođena u poljskom gradu Gniezno, a studirala je hrvatski jezik i europske studije u Wroclawu. Zielinska i njezina dvočlana ekipa trenutno vode 30-ak projekata. Klijenti su im iz svih krajeva Hrvatske, a među njima su gradovi, općine, OPG-ovi, mala i velika poduzeća. Uz sve to Zielinska vodi i svoje samostalne projekte, Akademiju poduzetništva u Ogulinu te projekt 'Znam i poduzimam', u sklopu kojeg digitalnom poduzetništvu podučava mlade nezaposlene ljude.  

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu na poveznici.  

Za sve dodatne informacije molimo obratite se kontakt osobi:

UP SMART projekt je ukupne vrijednosti 750.000,00 kuna, pri čemu se 75% troškova sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj te ima za cilj pružanje usluga informiranja za mala i srednja poduzeća u Istarskoj županiji u različitim fazama njihovog razvoja s posebnim fokusom na poduzeća koji posluju manje od 36 mjeseci. Osim usluge informiranja, projekt također uključuje provedbu 16 besplatnih radionica na aktualne teme u domeni digitalnog gospodarstva i 11 događanja s aktualnim temama poticanja poduzetništva u svrhu učvršćivanja položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja.