Poziv na online webinar na temu: Izvori financiranja

Poziv na online webinar na temu: Izvori financiranja

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnoSti MAlog i sRednjeg poduzeTništva - UP SMART', poziva na radionicu na temu 'Izvori financiranja' koja će se održati kao online webinar dostupan na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. / (događaj) u srijedu 15. srpnja 2020. godine u trajanju od 10:30 sati do 13:30 sati. 

💲 Izvori financiranja za mala i srednja poduzeća predstavljaju područje koje se svojim specifičnim obilježjima prilično razlikuje od izvora i uvjeta financiranja koji vrijede za velika poduzeća. Specifičnosti s kojima se kod traženja izvora financiranja susreću najviše mala, ali i srednja poduzeća često zadaju glavobolje onim ljudima u tim poduzećima koji su zaduženi za pribavljanje financijskih sredstava.
💲 Ti problemi i prepreke još su naglašeniji u ovoj godini nakon pojave krize uzrokova pandemijom COVID 19, a gdje su se mnogi poduzetnici našli u velikim problemima glede osiguranja sredstava za održavanje likvidnosti, ali isto tako i za pribavljanja kreditnih sredstava za nastavak postojećih i započinjanje novih investicijskih poduhvata.
💲 Zbog toga intencija ovog seminara biti će u prikazu trenutno dostupnih izvora financiranja koji su namijenjeni malim i srednjim poduzećima, zajedno sa prikazom svih specifičnostima koji uz pojedini izvor i program idu (dokumentacija, osiguranje, uvjeti prihvatljivosti,..).
 
 🕵️‍♀️ Teme koje će se obraditi u sklopu webinara: 🕵️‍♀️
 1.    Bootstraping – vlastita novčana sredstva
 2.    3F izvori (friends, family i fools)
 3.    Krediti
         - HBOR krediti za investicije i obrtna sredstva
         - HAMAG krediti za investicije i obrtna sredstva
         - Krediti poslovnih banaka
         - Poduzetnik IŽ 2020
 4.    Potpore (državne i EU)
 5.    Poslovni anđeli
 6.    HZZ poticaji za samozapošljavanje
 
 👨‍💼 Radionicu će voditi Kristian Korunić (1980), jedan od vodećih stručnjaka na području RH za područje cost-benefit analiza, specijalist za financijsko i EU savjetovanje, te uspješan poduzetnik. Od početka 2010. godine vlasnik je i direktor konzultantske tvrtke MONEO savjetovanje d.o.o., koja je orijentirana na tri osnovne djelatnosti: EU fondovi, financijski konzalting i edukacija iz područja analize troškova i koristi. 

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza molimo da izvršite prijavu na poveznici.  

Za sve dodatne informacije molimo obratite se Jeleni Nikolić putem e-maila jelena.nikolic@ida.hr ili na broj telefona +385 52 381 900.

________________________________________________

UP SMART projekt je ukupne vrijednosti 750.000,00 kuna, pri čemu se 75% troškova sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj te ima za cilj pružanje usluga informiranja za mala i srednja poduzeća u Istarskoj županiji u različitim fazama njihovog razvoja s posebnim fokusom na poduzeća koji posluju manje od 36 mjeseci. Osim usluge informiranja, projekt također uključuje provedbu 16 besplatnih radionica na aktualne teme u domeni digitalnog gospodarstva i 11 događanja s aktualnim temama poticanja poduzetništva u svrhu učvršćivanja položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja.