Poduzetnicima predstavljen način izdvajanja od konkurencije i pozicioniranja na tržištu putem online webinara na temu "Brendiranje i brend strategija"

Poduzetnicima predstavljen način izdvajanja od konkurencije i pozicioniranja na tržištu putem online webinara na temu "Brendiranje i brend strategija"

Danas, 26. lipnja 2020. godine održan je u organizaciji Istarske razvojne agencije u sklopu projekta UP SMART, online webinar na temu "Brendiranje i brend strategija“, kojeg su pratili brojni poduzetnici i obrtnici s područja Istarske županije ali i ostatka Hrvatske. Radionicu je vodio Muamer Mujević, kretivni direktor Iconis, jedne od vodećih digitalnih marketing agencija u Hrvatskoj. Online webinar se mogao pratiti putem Facebook stranice Istarske razvojne agencije. Snimka webinara dostupna je na Facebook poveznici i na YouTube poveznici.

Cilj ove radionice je bio poduzetnicima predstaviti način izdvajanja od konkurencije i pozicioniranja na tržištu s posebnim naglaskom na male i srednje poduzetnike kojima je razvijanje brenda neizostavan zadatak ako žele izbjeći pad cijena na izuzetno konkurentnom tržištu. Znamo da brend predstavlja viziju, vrijednost tvrtke te način funkcioniranja tvrtke te je kod brendiranja vrlo važno u ranoj fazi definirati što podrazumijeva brend tvrtke te dugoročno i strateško razmišljati o mogućem razvoju brenda. 

Projekt UP SMART, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj ima za cilj pružanje usluga informiranja za mala i srednja poduzeća u Istarskoj županiji u različitim fazama njihovog razvoja s posebnim fokusom na poduzeća koji posluju manje od 36 mjeseci. Osim usluge informiranja, projekt također uključuje provedbu 16 besplatnih radionica i 8 događanja za poduzetnike u svrhu učvršćivanja položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja.