IDA uručila bicikl pobjednici kviza u sklopu projekta ICARUS

IDA uručila bicikl pobjednici kviza u sklopu projekta ICARUS

Danas su u Valcic cycling conceptu u Puli direktor Istarske razvojne agencije dr. sc. Boris Sabatti i voditeljica projekta Claudia Pučić, uručili bicikl Jeleni Stanić, pobjednici kviza „Otkrijmo Istru biciklom“, održanog u sklopu istoimenog webinara projekta ICARUS dana 5. lipnja 2020. godine. 

Snimka webinara i kviza u sklopu kojih se moglo saznati više o bike stazama u Istri,  vezanim sadržajima te  planovima za dalje, dostupna je za sve zainteresirane na poveznici.

IDA provodi projekt ICARUS u sklopu programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska te će se zahvaljujući istome omogućiti  između ostalog prijevoz bicikli vlakom na relaciji Pula – Buzet, dok su ovakvi događaji i umrežavanje prava prilika da se ljudima predstave mogućnosti i dostupne rute kako bi kombinacijom različitih oblika prijevoza istražili Istru, ali i kako bi se razvila dodatna ponuda što u aktivnom turizmu, ali i drugim granama, istaknuo je direktor IDA-e, dr.sc Boris Sabatti.
Na taj način se polako gradi priča multimodalnog povezivanja Istre, koja će u smislu ovog projekta, u suradnji IDA-e s Gradom Rovinjom te Općinom Kanfanar rezultirati prenamjenom nekadašnje željezničke pruge Rovinj – Kanfanar u biciklističku stazu. Time će i projekt ICARUS dobiti na dodatnom značaju, jer će se od unutrašnjosti do obale Istre moći kombinirati prijevoz vlakom i biciklom, naglasio je Sabatti.

Projekt ICARUS započeo je s provedbom početkom 2019. godine, ukupne je vrijednosti je 2,2 milijuna eura, od čega je za aktivnosti IDA-e predviđeno 180.000,00 eura. Do sada je izrađena Analiza nedostataka i potreba u mobilnosti na području Istarske županije dostupna na web stranici Istarske razvojne agencije te je uz već navedene planove u izradi vodič za IT rješenja na predmetnim prometnim pravcima uz aktivnu komunikaciju sa svim interesnim skupinama.