Otvoren 25. Sa(n)jam knjige u Istri

Otvoren 25. Sa(n)jam knjige u Istri

Danas u podne je otvoren 25. Sa(n)jam knjige u Istri. U narednih jedanaest dana, do 15. prosinca, pulski Dom hrvatskih branitelja bit će hram knjige i mjesto svih gradova ovoga svijeta, sukladno sajamskoj temi Gradovi u tijeku.  

Kako i Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula – Pola, sudjeluje u programu Sajma knjige u Istri, a u njegovu radu sudjeluju i djelatnici Istarske razvojne agencije koji u partnerstvu s Gradom Pula, Istarskom županijom, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencijom za ruralni razvoj Istre d.o.o svojim aktivnostima pomažu približiti EU stanovništvu Istarske županije, IDA se priključila promociji aktivnosti u sklopu projekta.

Posjetitelji sajma na štandu EDIC Pula-Pola se mogu informirati o aktivnostima Centra, postaviti pitanja o Europskoj uniji, pravima koja mogu ostvariti kao građani EU, financiranju iz fondova EU, te se informirati iz sadržaja brojnih publikacija Europske unije o raznim temama, ali i dobiti prigodne promotivne materijale među kojima su i aktualni projekti koje IDA provodi.

Sajam je ujedno i prilika da se posjetitelje upozna i s prioritetima nove Europske komisije od 2019. do 2024. godine pod vodstvom Ursule von der Leyen, čiji je tim svoju dužnost preuzeo 1. prosinca, a čiji će se rad voditi kroz šest prioriteta za Europu i to kroz: Europski zeleni plan; Gospodarstvo u interesu građana; Europu spremnu za digitalno doba; Zaštitu europskog načina života; Snažniju Europu u svijetu te Novi poticaj europskoj demokraciji.