Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava za razvoj malog gospodarstva i poduzetništva na području općine Medulin za 2019. god.

Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava za razvoj malog gospodarstva i poduzetništva na području općine Medulin za 2019. god.

Općina Medulin je objavila Javni poziv za dodjelu sredstava za razvoj malog gospodarstva i poduzetništva na području općine Medulin za 2019. godinu.

Za razvoj malog gospodarstva i poduzetništva provoditi će se sljedeće mjere:

  • Jačanje konkurentnosti poduzetnika (Potpore tvrtkama i Potpore za jačanje i razvoj ženskog poduzetništva),
  • Potpore poduzetnicima za financiranje troškova izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije i nacionalnih fondova,
  • Sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete,
  • Potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje i
  • Subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita.
     

Korisnici potpora za mjere financirane od strane Općine Medulin iz Javnog poziva mogu biti obrti ili trgovačka društva koja posluju i imaju registrirano sjedište na području općine Medulin.

Prihvatljivi prijavitelji su subjekti koji aktivno posluju minimalno 6 mjeseci prije izlaska Javnog poziva te imaju najmanje jednu zaposlenu osobu na neodređeno vrijeme, a sa prebivalištem na području općine Medulin.

Zahtjev za dodjelu potpore sa potrebnom dokumentacijom podnosi se do 13. prosinca 2019. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.

Detalje možete pročitati u Javnom pozivu koji se nalazi na poveznici, te preuzeti potrebne Obrasce i Izjave.