Start up akademija u Umagu: „Pčelinji otrov kao lijek“ ide u finale, nastavljamo u Labinu

Start up akademija u Umagu: „Pčelinji otrov kao lijek“ ide u finale, nastavljamo u Labinu

Od 19. – 21. studenog u Umagu se održala Start up akademija na kojoj je veliki broj prijavljenih sudionika usvajao znanja potrebna za ulazak na tržište te su jučer, 21. studenog, prezentirane izvrsne ideje pred stručnim žirijem, a odabrane su dvije najbolje koje će sudjelovati u velikom finalu Start up akademije koje će se održati u Rovinju 11. prosinca ove godine.

Među prezentiranim idejama bile su „pčelinji otrov kao lijek“, dizajn interijera biljkom „polar moss“, razvoj aplikacije za ugostitelje, narukvice čijom kupnjom jedan dio sredstava ide u humanitarne svrhe, a više o njima možete pročitati ovdje te ideja o distribuciji rampi od recikliranih materijala, a kojima se omogućava pistup slabovidnim osobama i proizvodnja čokolatina sa stevijom.

Već sljedećeg tjedna od 26. do 28. studenog akademija seli u Labin te pozivamo sve zainteresirane da se prijave. Prijaviti se možete putem ispunjavanja prijavnog obrasca na linku. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta za sudjelovanje preporuka je da prijavu izvršite što ranije.

Istarska razvojna agencija održat će predavanje na temu „Start-up and stay there“ gdje će se polaznici akademije upoznati s važnim informacija kada se govori o aktivnostima koje provodi IDA, ali i načinima i koji doprinose poduzetnicima da se prilagode potrebama na tržištu.

Za napomenuti je kako je nagradni fond osigurala Istarska razvojna agencija povodom obilježavanja 20 godina postojanja u iznosu od 20.000,00 kuna.