Važnost razvoja informatičke pismenosti poduzetnika

Važnost razvoja informatičke pismenosti poduzetnika

Danas, 19. studenog 2019. godine, se u Istarskoj razvojnoj agenciji - IDA d.o.o. održala besplatna edukaciju na temu „Informatika za poduzetnika” u sklopu projekta HQ ISTRIA - Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitnih usluga podrške, koju su popratili istarski poduzetnici zainteresirani za razvoj vlastite informatičke pismenosti. 

Poduzetnici su se upoznali s osnovama nabavke idealnog računala i informatičke opreme te s nabavkom najboljih besplatnih alata za poslovne svrhe (antivirus, Office paketi (Word/Excel/Powerpoint alternative, backup), registracija besplatne .hr domene, hosting za web stranicu, otvaranje poslovnog emaila i izrada profesionalnog potpisa). Prošlo se kroz sustav e-Građani te kroz sustav e-fondovi u svrhu prijave projekata.

Edukaciju je vodio Tino Šokić, stručnjak za sigurnost koi je u IT vodama preko 10 godina. Kombinacijom pohađanja pravnog fakulteta i osvajanja raznih IT certifikata razvila je veliku ljubav prema kibernetičkoj sigurnosti, odnosno prema širenju i podizanju svijesti u pogledu korištenja svih mogućih tehnologija koje nas okružuju kroz prizme sigurnosti i očuvanja privatnosti. Inženjerski duh izbrusio je u jednoj od najvećih hrvatskih tvrtki za gospodarenje i upravljanje autocestama, te kao mrežni i sigurnosni inženjer imao uvid u tehnički aspekt funkcioniranja tehnologija.

Glavni cilj projekta „HQ_ISTRIA - Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške“, ukupne vrijednosti 598.380,91 kn, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj – OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. je razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja za male i srednje poduzetnike.