Poziv na edukaciju: Informatika za poduzetnika

Poziv na edukaciju: Informatika za poduzetnika

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. poziva Vas na edukaciju na temu „Informatika za poduzetnika” u sklopu projekta HQ ISTRIA - Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške, koja će se održati u Istarskoj razvojnoj agenciji, na adresi Mletačka 12/IV, 52100 Pula, u utorak, 19. studenog 2019. godine, od 10:00 do 16:00 sati. Polaznici mogu ponijeti svoj laptop na predavanje (nije obvezno).

Cilj edukacije je uputiti polaznike u najbolje alate na tržištu za poduzetnike početnike, naučiti ih kako pametno alocirati sredstva u informatičku opremu “baš za njih“ i prema njihovim stvarnim potrebama, u koje servise i opremu je pametno uložiti, a koji alati su sasvim dovoljni u svojim besplatnim verzijama. 
U edukaciji će se krenuti od osnova nabavke idealnog računala i informatičke opreme, prikaza praktičnih primjera za najbolje besplatne alate za poslovne svrhe poput antivirusa, Office paketa (Word/Excel/Powerpoint alternative, backup), zatim registracija besplatne .hr domene i odabira hostinga za web stranicu, otvaranje poslovnog emaila i izrade profesionalnog potpisa. Proći će se kroz sustav e-Građani i za što ga sve možemo upotrebljavati te će pristup e-fondovima u svrhu prijave projekata uz potpore. Demonstrirat će se registracija i korištenje alata za suradnju i dijeljenje datoteka s, primjerice, knjigovodstvenim servisom – poput Dropboxa. Također će se proći kroz sigurnosni aspekt korištenja svih navedenih usluga, te pokazati zanimljive trikove i savjete pri pronalaženju informacija putem Googlea.

Edukacija je namijenjena svim malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima početnicima te onima koji će to tek postati a žele naučiti kako optimizirati poslovanje pomoću pametnog investiranja sredstava u IT alate i opremu po njihovoj mjeri i koji će dobit puno savjeta i korisnih trikova primjenjivih u svakodnevnom radu.
Predavač je stručnjak za sigurnost Tino Šokić koji je u profesionalnim IT vodama već preko 10 godina. Kombinacija pohađanja pravnog fakulteta i osvajanja raznih IT certifikata razvila je veliku ljubav prema kibernetičkoj sigurnosti, odnosno prema širenju i podizanju svijesti u pogledu korištenja svih mogućih tehnologija koje nas okružuju kroz prizme sigurnosti i očuvanja privatnosti. Inženjerski duh je izbrušen u jednoj od najvećih hrvatskih tvrtki za gospodarenje i upravljanje autocestama, te kao mrežni i sigurnosni inženjer ima uvid u tehnički aspekt funkcioniranja tehnologija. Također, kao instruktor na vodećoj američkoj web platformi Cybrary.it za edukaciju u svezi kibernetičke sigurnosti i jedan od pokretača najvećeg regionalnog portala za besplatnu edukaciju ucionica.net, upoznat je što krajnjim korisnicma nedostaje, odnosno što im je najbolje za pružiti u pogledu učenja o sigurnosti. Čest je gost na raznim konferencijama i seminarima kao predavač, te na svojim predavanjima pruža znanja koja su odmah primjenjiva i prikazana kroz praktične primjere.

Edukacija je besplatna za sve sudionike, a prijava je obvezna zbog bolje organizacije te ograničenog broja sudionika. Ako ste zainteresirani, prijavu izvršite na sljedećoj poveznici, najkasnije do ponedjeljka 18. studenog 2019. godine.
Za sve dodatne informacije molimo obratite se Jeleni Nikolić putem e-maila jelena.nikolic@ida.hr ili na broj telefona +385 52 381 900.

SADRŽAJ - Informatika za poduzetnike