Na IT meetup-u najavljeno plasiranje videoigrice stanara IDA-inog inkubatora

Na IT meetup-u najavljeno plasiranje videoigrice stanara IDA-inog inkubatora

Na IT meetup-u koji je održan 26. rujna 2019. u prostorijama Istarske razvojne agencije sudjelovali su predavači ne samo iz Hrvatske nego i iz drugih zemalja. Jedna od njih bila je i Martine Nicole Rojina, autorica projekta Sister Moon, poznata umjetnica i producentica iz Njemačke koja je povodom Europske noći istraživača predstavila projekt „Sister moon“ odnosno slanje glasa putem radio valova na površinu Mjeseca i slušanje povratne jeke. Ovim projektom spojena je umjetnost i znanost, a više o istom možete pročitati ovdje.

Kako su digitalni proizvodi postali nezaobilazni dio suvremenog života, potvrđuje i najavljena „Circle diet“ aplikacija poznatog masterchefa Denisa Zembe, vlasnika hotela Amfiteatar, koji je prisutnima predstavio priču o nastanku ideje, istraživanju tržišta te samom lansiranju platforme.

Marko Tominić, osnivač i direktor Tanais Games studija, stanar poduzetničkog inkubatora „Izazov“ osnovanog od strane Istarske razvojne agencije, podijelio je s prisutnima priču o svojoj videogri „Saint Kotar“ koja će se uskoro lansirati na tržište. Radnja igre smještena je u Gorski kotar u imaginarni rudarski gradić prepun misterija i intriga. Sudionicima meetupa ispričao je kako je došao na ideju o igri, o timu i raspodjeli zadataka te o predstojećoj Kickstarter kampanji putem koje će prikupljati sredstva za daljnji razvoj igre.