U Areni dodijeljena nagrada pobjedniku MASH UP konferencije

U Areni dodijeljena nagrada pobjedniku MASH UP konferencije

U četvrtak, 26. rujna 2019. je u prostorijama Istarske razvojne agencije održana „Mash up“ konferencija koja okuplja sudionike iz različitih djelatnosti, a čiji je cilj predstavljanje poslovne ideje u domeni kulturnog turizma. Sudjelovalo je 15 timova, a svaki je nakon predstavljene ideje imao priliku sa stručnjacima (mentorima) detaljnije ju razraditi te definirati početne korake za njen ravoj.

Pobjedniku je dodijeljena nagrada u pulskom amfiteatru u podzemnim prostorima na mjestu stalnog postava izložbe „Vinogradarstvo i maslinarstvo Istre u Antici“, a gdje je u sklopu ATLAS projekta IDA omogućila postavljanje rampe za pristup osobama s invaliditetom. Pobjednici „Mash up“ natjecanja su Ana Somek i Filip Jakovac s poduzetničkom idejom „Balkan Roads“ koja za cilj ima da turistički posjetitelji koriste stare automobile ili iznajme njihov automobil marke Yugo te zavojitim cestama istražuju i upoznaju kulturne i turističke ljepote Balkanskog poluotoka te prožive iskustvo na način kako ga doživljava lokalno stanovništvo.

Kako je i na otvorenju „Mash up –a“ direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti istaknuo važnost poticanja poduzetništva što IDA kroz svoje poduzetničke inkubatore, kreditne linije, ali i besplatne edukacije za javni i privatni sektor radi od samih početaka, vjerujemo kako će svi sudionici ustrajati u razvoju prezentiranih ideja te time doprinijeti razvoju kulturnog turizma te korištenju ICT tehnologija što je ujedno i cilj ATLAS projekta.