IDA na konferenciji uoči otvaranja Poduzetničkog inkubatora u Pazinu

IDA na konferenciji uoči otvaranja Poduzetničkog inkubatora u Pazinu

U utorak, 17. rujna 2019. godine u Pazinu je održana završna konferencija projekta Poduzetnički inkubator u Pazinu te su po prvi put otvorena vrata novouređenog poduzetničkog inkubatora „Pazin UP“ na adresi Prolaz Jože Šurana 3.

Ispred Istarske razvojne agencije okupljenima se obratila Tamara Kiršić, pomoćnica direktora, te u ime agencije čestitala Gradu Pazinu te svim projektnim partnerima na uspješno provedenom projektu. Isto tako napomenula je kako će Istarska razvojna agencija pružati maksimalnu podršku Pazinskom inkubatoru putem uspostavljene Mrežu inkubatora i coworking prostora Istarke županije, s ciljem što boljeg informiranja malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i onih koji to žele biti, o dostupnim poslovnim prostorima i mjerama podrške za poduzetnike na području Grada Pazina i okolice.  IDA je od svog osnivanja u Poduzetničkom inkubatoru „Izazov“ te Tehnološkom inkubatoru Pula uspješno inkubirala više od 70 poduzetnika početnika, s danas globalno uspješnom tvrtkom Infobip kao primjerom najbolje prakse te se kao takva smatra relevatnom institucijom poduzetničke podrške u tom smislu, naglasila je Kiršić.

Zahvaljujući projektu „Poduzetnički inkubator u Pazinu“, ukupne vrijednosti 2.901.381,39 kn, koji se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., rekonstruiran je i adaptiran nekorišteni poslovni prostor u Pazinu te je uređeno i opremljeno pet ureda veličine od 9,80 m2 do 12,07 m2, kao i višenamjenska prostorija veličine 25 m2 te ured za voditelja Inkubatora.

Osim navedenog, u sklopu projekta napravljena je i digitalna baza podataka poduzetnika (trgovačka društva i obrti) i iznajmljivača u turizmu s područja Grada Pazina te okolnih općina. Prikupljene informacije o ponudi usluga ili proizvoda dostupne su na mrežnoj stranici Inkubatora pod adresom www.pazinup.com. Ovako ažurirana baza podatka poduzetnika činit će okosnicu za izradu programa poticanja poduzetnika, kao i mogućnosti financiranja sredstvima EU raznih projekata kojima je cilj zadržavanje i povećanje zaposlenosti.

Tijekom današnje konferencije najavljen je i Dan otvorenih vrata novog Poduzetničkog inkubatora koji će se održati u petak 20. rujna 2019. godine od 12 do 20 sati. Tada će svi zainteresirani moći posjetiti inkubator, pogledati novouređene prostore i opremu te se informirati o svim uslugama inkubatora. Na Dan otvorenih vrata održat će se u  multifunkcionalnoj dvorani interaktivna radionica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Podružnica Pula – Ispostava Pazin s početkom u 18 sati. Tema radionice bit će Mjere aktivne politike zapošljavanja koju mogu poslušati pooduzetnici, nezaposleni te svi ostali zainteresiranim subjekti.

Tijekom listopada 2019. godine bit će objavljen natječaj za zakup poslovnih prostora u Poduzetničkom inkubatoru u Pazinu na službenim mrežnim stranicama Grada Pazina www.pazin.hr i na mrežnim stranicama Poduzetničkog inkubatora u Pazinu PazinUP www.pazinup.com.