Istarskim poduzetnicima predstavljene mogućnosti za financiranje projekata u domeni zelene i pametne mobilnosti

Istarskim poduzetnicima predstavljene mogućnosti za financiranje projekata u domeni zelene i pametne mobilnosti

U utorak, 10. rujna 2019. u organizaciji Istarske razvojne agencije održana je radionica u sklopu europskog projekta „GREEN MIND“ na temu implementacije pilot usluga u industriji zelene i pametne mobilnosti u Istarskoj županiji, na kojoj su sudjelovali dionici iz privatnog, javnog i znanstveno - istraživačkog sektora. 

Direktor Istarske razvojne agencije, dr.sc. Boris Sabatti uvodno je istaknuo da kroz projekt „GREEN MIND“ IDA potiče umrežavanje malih i srednjih poduzeća na međunarodnoj razini te istima u Istarskoj županiji pomaže da prepoznaju i iskoriste tržišne prilike, s posebnim naglaskom na područje zelene i pametne mobilnosti. 

Naglasak ja na radionici bio na predstavljanju aktualnih natječaja za sve one zainteresirane poduzetnike koji značajan dio sredstava ulažu u pametna rješenja te imaju fokus na razvojnim projektima u području IoT-ja, pametnih parkinga, električnih bicikli, elektičnih romobila, fotonaponskih sustava i ostalome.  

Glavni cilj projekta „GREEN MIND – GREEN and Smart Mobility Industry Innovation“, ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna, koji se financira iz programa prekogranične suradnje Mediteran je jačanje i razvoj ekonomske konkurentnosti i inovacija u industriji zelene i pametne mobilnosti, učvršćivanjem regionalne i transnacionalne suradnje između javnog i znanstveno – istraživačkog sektora i malih i srednjih poduzeća.