Idejno rješenje budućeg COWORKING centra u virtualnoj realnosti

Idejno rješenje budućeg COWORKING centra u virtualnoj realnosti

U utorak, 9. srpnja 2019. godine, u prostorijama pulske Komunalne palače predstavnici tvrtke Atelier Bruno Juričić d.o.o., prezentirali su idejno rješenje budućeg poduzetničkog centra "Coworking Pula" čija će se realizacija sufinancirati EU sredstvima putem ITU mehanizma namijenjenih razvoju urbanog područja Pula.

Prezentaciji je prisustvovao pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa zamjenicima Robertom Cvekom i Elenom Puh Belci te predstavnici Istarske razvojne agencije u svojstvu inicijatora i nositelja projekta „Coworking Pula“.     

Nakon uvodne riječi direktora IDA-e, dr. sc. Borisa Sabattija i prezentacije Bruna Juričića, uređenje interijera i eksterijera bilo je moguće doživjeti i u virtualnoj realnosti uz pomoć posebnih naočala kojima se omogućava doživljaj zgrade i projektiranog rješenja prije same izgradnje obzirom da se korisniku prenosi 3D interaktivno okruženje i prilika za istraživanje prostorija, opreme, tehničkih rješenja ili dizajna zgrade u cjelini u prikazu 1:1.

Poduzetnički centar „Coworking Pula“ nudit će prostor i sadržaje predstavnicima malog i srednjeg poduzetništva, slobodnim profesionalcima te svim zainteresiranim korisnicima koji će se imati priliku povezati i koristiti „open space“ prostore, urede, sale za sastanke, konferencijsku dvoranu i ostale sadržaje u samom centru grada. Buduće projektne aktivnosti očekuju se na jesen kada će se krenuti s nabavom ostale projektne dokumentacije potrebne za izgradnju i opremanje, ali i kreiranjem sadržaja kojima će se na urbanom području Pula dodatno omogućiti povoljno okruženje za razvoj poduzetništva s naglaskom na digitalizaciju i inovativne načine rada.