IDA na međunarodnoj radionici o održivom turizmu

IDA na međunarodnoj radionici o održivom turizmu

Djelatnici IDA-e sudjelovali su na međunarodnoj radionici projekta QNEST - „Quality Network on Sustainable Tourism“, koja se  održala 27. i 28. lipnja 2019. godine u Lecceu (Italija). Istarska razvojna agencija predstavila je svoje dosadašnje aktivnosti u projektu, a najveći je naglasak na sastanku stavila na uspješnu implementaciju brend modela te organizaciju radionica koje je IDA organizirala kako bi upoznala lokalne proizvođače sa prednošću modela brendiranja.
Na međunarodnoj radionici te mikro sajmu sudjelovalo je 50-ak sudionika iz Slovenije,Italije, Crne Gore te Grčke, zemalja koje uz Hrvatsku sudjeluju u realizaciji projekta. Predstavnici proizvođača iz Hrvatske prezentirali su svoje proizvode posjetiocima radionice i sajma.

Projekt „QNEST“ - „Quality Network on Sustainable Tourism“ projekt je koji je IDA-i odobren za financiranje iz transnacionalnog programa Adrion. Vodeći partner projekta je Sveučilište Salento iz Leccea (Italija) dok su ostali partneri Univerza na Primorskem (Slovenija), Tehnološki institut Epirus (Grčka), Gospodarska komora Xanthi (Grčka), Ministarstvo ekonomije (Crna Gora). Cilj projekta je unapređivanje i valorizacija kulturne, tradicionalne i ekološke baštine jadransko jonskog područja. Kroz projekt će se razvijati lokalni brendovi, a na području Istre raditi će se na razvijanju znaka IQ oznake vizualnog označavanja kvalitete.