IDA sudionik panel diskusije na međunarodnoj Inovacijskoj konferenciji u Ulmu

IDA sudionik panel diskusije na međunarodnoj Inovacijskoj konferenciji u Ulmu

U srijedu, 15. svibnja 2019. godine održana je u njemačkom Ulmu Inovacijska konferencija u sklopu DA-SPACE projekta na kojoj je u svojstvu sudionika panel diskusije sudjelovala i pomoćnica direktora Istarske razvojne agencije, Tamara Kiršić.
Panel diskusija u koju su bili uključeni i gradonačenik grada Ulma, Gunter Czisch, predstavnik Ministarstva uprave savezne pokrajine Baden-Württemberg te predstavnica njemačke nacionalne točke za Interreg Program Dunav bila je usmjerena na raspravu o mogućnostima uvođenja otvorenih inovacija u programe  razvoja regija, s naglaskom na poduzetništvo i gospodarstvo.
DA-SPACE projekt, koji se financira putem programa Interreg Dunav, na našem području provode Istarska županija i Sveučilište Jurja Dobrile u Pulu u svojstvu partnera, a IDA je u istom bila uključena u svojstvu mentora studentima.
Navedeni projekt povezuje akademsku i gospodarsku zajednicu te civilni i javni sektor, ali i umrežuje studente s poduzećima kako bi se poboljšale mogućnosti zapošljavanja te su studenti dobili priliku uključiti se u razradu rješenja za izazove postavljene od strane privatnog i javnog sektora. 
Istarska razvojna agencija sudjelovala je u projektu u funkciji jednog od postavljača izazova te posljedično mentora studentskom timu u sastavu studentica Klare Tuličić i Danijele Grubišić, a izazov je tematski bio usmjeren na napredne alate za bolju  analitiku u podlozi izrade županijskih strateških dokumenata razvoja.
Ostali postavljači izazova bili su: Glas Istre, Turistička zajednica središnje Istre,  Turistička agencija Krug Travel, Istarska razvojna turistička agencija i Studentski poduzetnički inkubator - SPIN.
Završno su kao najbolji tim iz Istarske županije koji je putovao na završno predstavljanje na međunarodni Demo Day i Inovacijsku konferenciju u Ulm proglašeni studenti Nikolina Gerić i Roman Ivezić, koji su predstavili inovativna rješenja za razvoj Studentskog poduzetničkog inkubatora "Spin".