U IDA-i održana edukacija na temu "Digitalni marketing"

U IDA-i održana edukacija na temu "Digitalni marketing"

U srijedu, 17. travnja 2019. godine u Istarskoj razvojnoj agenciji održana je prva od sedam radionicau sklopu drugog ciklusa edukacija projekta „HQ_ISTRIA“ na temu „Digitalni marketing“, koju je popratilo 40-ak zainteresiranih polaznika iz privatnog sektora. 

IDA besplatne edukacije za male i srednje poduzetnike i obrtnike provodi dugi niz godina zahvaljujući raznim EU fondovima i projektima te do sada broji više od 11.500 polaznika u više od 470 obrazovnih programa provedenih tijekom godina. Tijekom 2018. i 2019. godine fokus je u projektu HQ na edukacijama o tematikama novih digitalnih alata u korist razvoja poslovanja, obzirom da su korisnici  iz privatnog sektora izrazili snažnu potrebu za navedenim  znanjem te je u navedenom razdoblju održano više od 20 radionica i seminara za više od 500 sudionika.

Voditeljica projekta, Jelena Nikolić istaknula je da će IDA zahvaljujući projektu HQ_ISTRIA tijekom 2019. godine kontinuirano nastaviti educirati male i srednje poduzetnike i obrtnike u Istarskoj županiji s ciljem poticanja razvoja digitalnog gospodarstva putem kojih će dobiti uvid u digitalne marketinške trendove te tendenciju kretanja digitalnog marketinškog tržišta.

Održana radionica na temu „Digitalni marketing“ polaznicima je dala širi uvid u digitalni marketing, s posebnim naglaskom na marketinško upravljanje i produkciju web-a, zatim alata kao što su Google Ads, Google Analytics, Google My Business i MailChimp.
Teme edukacija koje slijede do kraja godine u sklopu projekta HQ_ISTRIA su: e-poslovanje; SEO – optimizacija web stranica za tražilice; društvene mreže kao  glavni komunikacijski kanal brzog poslovanja; prezentacijske vještine i motivacija u businessu, upravljanje projektnim ciklusom i financiranje start-up-ova.

Glavni cilj projekta „HQ_ISTRIA - Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške“, ukupne vrijednosti 598.380,91 kn, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj – OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. je razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja za male i srednje poduzetnike. 

Zahvaljujući projektu IDA je osim edukacija omogućila i nadogradnju matične web stranice www.ida.hr, te su informacije relevantne za malo i srednje poduzetništvo te obrtništvo u Istarskoj županiji, kao i strateško planiranje i istraživanje i razvoj,  dostupne od sada na pregledniji i sveobuhvatniji način. Osim edukacija, poseban naglasak stavlja se na informacije o uskoro aktivnoj kreditnoj liniji, pregledu aktivnih mjera potpore poduzetništvu u Istarskoj županiji i šire te informacijama o dostupnoj poduzetničkoj infrastrukturi u Istarskoj županiji, s naglaskom na mrežu poduzetničkih inkubatora i coworking prostora u Istarskoj županiji.